Store amerikanske lufthavne installerer nu teknologi fra BLIP Systems i Vester Hassing

VESTER HASSING: Når man fremover besøger en af New Yorks fire store lufthavne, kan man som stolt dansker glæde sig over at blive mødt med en nordjysk velkomst i sikkerhedskontrollen og ved taxiholdepladsen. BLIP Systems, med base i Vester Hassing, har nemlig indgået en stor aftale med Port Authority of New York and New Jersey med ansvar for den regionale transportinfrastruktur. Aftalen omfatter det såkaldte BlipTrack, der nu skal integreres i lufthavnene JFK, Newark, Laguardia og Stewart.

- Det er den største enkeltaftale, vi nogensinde har landet, fortæller Peter Knudsen, administrerende direktør hos BLIP Systems. Han oplyser, at systemet bidrager til, at de rejsende – via store skærme – kan se hvor lang tid, de skal regne med at vente ved sikkerhedskontrollen og på at få en taxi. Det kendes i forvejen fra blandt andet Københavns Lufthavn, Schiphol i Amsterdam, Dublin i Irland og Auckland på New Zealand. Undersøgelser har vist, at når rejsende oplyses om ventetider, skaber det realistiske forventninger, som hjælper med at reducere stressniveauet.

- Vi er fokuserede på at forbedre kundeoplevelsen i vores lufthavne ved at levere disse vigtige informationer, fastslår Port Authorty´s formand, Kevin O’Toole.

- Med BlipTrack kan vi give passagerne real-tids-informationer til bedre at kunne planlægge deres rejse. Og endnu vigtigere: Det giver os data, så vi fremadrettet kan reducere ventetiderne.

Driftsmæssigt skal lufthavnene benytte de indsamlede data til at overvåge kø-situationen, så der kan reageres hurtigt og effektivt ved uregelmæssig drift og afbrydelser. De pågældende data skal også anvendes til at udvikle nye strategier, der skal reducere ventetider og forbedre rejseoplevelsen for lufthavnenes besøgende.

Peter Knudsen håber at kunne udbrede teknologien til flere andre lufthavne i Nordamerika.

BlipTrack-teknologien anvendes også på skisportssteder i USA, på banegårde i Holland og i forlystelsesparker verden over.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...