Ny gruppe vil tiltrkke flere fastboende og turister

HALS: De fem lokale samråd i den tidligere Hals Kommune er på banen med planerne om en langsigtet strategi for udviklingen i området. Under overskriften Vision 2050 satses der på at få lavet en fælles værdiskabende visionsplan, der blandt andet skal tiltrække flere fastboende og flere turister.

Projektet har været to år undervejs, og det er samrådene i Stae-Vester Hassing, Gandrup, Ulsted, Hou og Hals, der står bag.

- Der er brugt meget tid i den indledende fase på at finde hinanden og på at få afklaret med hvilke ønsker og krav man kunne indlede et samarbejde. Det har været spændende og lærerigt, og vi har i perioder følt, at vi ikke er kommet nogle vegne, fortæller Søren Brix Kjeldgaard fra Ulsted Samråd.

Han beretter videre, at der med økonomisk bistand fra Fonden for Sparekassen Vendsyssel i Hals er blevet råd til at tilknytte den lokale konsulentvirksomhed, 360Jacobsen. Siden er der afviklet to fællesmøder og i de kommende måneder er der planer om flere møder og workshops i hvert enkelt samrådsområde.

- Formålet er at danne lokale visioner, som skal løftes op på en bred platform for hele området, hvorpå den endelige visionsplan vil have sit udspring, forklarer Søren Brix Kjeldgaard.

I forlængelse af projektet barsler samrådene i øvrigt med et andet navn for området fremfor ”Gammel Hals Kommune”. Søren Brix Kjeldgaard erkender dog, at der er meget historie og mange følelser forbundet med dette navn.

- Det er vi i samrådene klar over. Men vi ser det som en tydelige markering af visionsplanen, at der samtidig kommer et nyt navn i daglig tale. Vi skal ikke glemme områdets fælles historie og kultur, men vi skal også se fremad. Vores værdier kan ændres og justeres, og det er vi i gang med. Så derfor vil der på et tidspunkt i processen udskrives en navnekonkurrence, oplyser han.

Når den endelige visionsplan er udarbejdet skal den naturligvis fremlægges for offentligheden. Endnu er det dog ikke fastlagt hvordan. Samrådene opfordrer interesserede til at følge med på de respektive facebookprofiler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...