Lærer fra Dronninglund Skole har været med til at vinde pris for årets bedste bachelorprojekt

DRONNINGLUND: Inge Bro Sørensen og Line Meldgaard Børjesson, der begge afsluttede deres læreruddannelse hos UCN i Aalborg i sommer, har vundet prisen for årets bedste bachelorprojekt.

Det oplyser UCN i en pressemeddelelse.

Inge Bro Sørensen, der er bosat i Aalborg, underviser i dag på Dronninglund Skole.

Line Meldgaard Børjesson, der er bosat i Viborg, underviser i dag på Søndre Skole i Hobro.

UCN skriver om prisen:

- Det kniber med undervisningen i norsk og svensk, fordi faget bliver nedprioriteret af underviserne, som ofte ikke føler sig tilstrækkeligt klædt på til at varetage undervisningen i nabosprogene. Det er en af konklusionerne i det projekt, der nu har sikret de to UCN-dimittender prisen som årets bedste bachelorprojekt blandt lærerstuderende. Projektet tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse blandt dansklærere. Den viser blandt andet, at en stor del af lærerne ikke opfatter nabosprogsundervisning som ”obligatorisk”. Cirka en tredjedel ser det ikke som vigtigt. Line Meldgaard Børjesson og Inge Bro Sørensen kommer i deres projekt ind på, hvilke tiltag der kunne være med til at styrke undervisningen i norsk og svensk i den danske folkeskole. De mener eksempelvis, at højere ambitioner fra Undervisningsministeriet om inddragelse af nabosprog til prøverne kan være givtigt.

Prisen blev uddelt af Lærerprofession.dk ved en prisfest i København fredag 15. november, og den var på 10.000 kroner.

Der var i alt blevet indstiller 65 lærere og lærerstuderende til årets uddeling, der omfatter bachelorprojekter på læreruddannelsen og pædagogiske diplomprojekter. De to nordjyske, nyuddannede lærere løb med førstepræmien i kategorien bachelorprojekt og sikrede sig dermed 10.000 kroner.

Lærerprofession.dk er stiftet af landets professionshøjskoler og Fagbladet Folkeskolen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...