KULTUR: Den smukke natur inddrages i sommerens store udstilling på Dronninglund Kunstcenter

DRONNINGLUND: Der sker spændende ting på Dronninglund Kunstcenter hen over sommeren. I øjeblikket kan man endnu opleve den internationale udvekslingsudstilling ”ASIA-EUROPE 4” med 36 kunstnere fra Asien og Europa. Den slutter 9. juli, hvorefter der gøres klar til sommerens store internationale skulptur- og grafikudstilling, hvor 40 medlemmer af Dansk Billedhuggersamfund og billedhuggere fra Sverige, Finland og Rusland samt 80 medlemmer af Fyns Grafiske Værksted foruden grafikere fra Norge, Sverige, Island, Spanien, Polen, Ukraine og Canada, formidler den gode historie gennem skulptur og grafik. Udstillingen har fået titlen ”Det er ganske vist…”.

Den åbner 19. juli, men allerede nu kan man faktisk besøge den spændende udendørs kunstrute i de smukke omgivelser, hvor naturen inddrages i en skulpturel oplevelse med kunst i mange stilarter og materialer. I alt er der her 45 skulpturer.

Denne udstilling bliver i øvrigt den første, Kunstcentrets nye kunstneriske leder, Stinne Teglhus, står i spidsen for. Jette Abildgård har siden genåbningen af Kunstcentret i 2002 haft ansvaret for udstillingerne, og i den periode har hun for små midler arrangeret den ene fantastiske udstilling efter den anden. Nu har hun imidlertid ønsket at bruge tiden i sit keramikværksted. Det er nu op til Stinne Teglhus at føre den fine udstillingstradition videre.

Kunstcentret har som de fleste andre institutioner været nedlukket under coronaen, men er nu i fuld sving, og gæsterne har igen fundet vej til det smukke udstillingssted. I lørdags havde Realdania således lavet et arrangement, hvor 80 af foreningens medlemmer havde vundet et besøg. Her fik de en orientering om stedet af bl.a. formand Peter Hvid Jensen, mens arkitekt Søren Tortzen fra C.F. Møllers Tegnestue fortalte om den nye og imponerende forplads, der nu næsten er færdig.

- Der er fjernet en del træer, så huset nu er mere synligt og kommer mere til sin ret, sagde han.

- Tanken bag det hele har været, at man møder kunst med det samme, når man ankommer til stedet. Trappen er et kunstværk i sig selv, og de nye reposer i forbindelse med trappen er nye udstillingsrum, der skriger på kunst, sagde han.

Projektet med forpladsen er næsten afsluttet. Der mangler et område omkring flagstangen, hvor der også bliver udstillingsplads til især mindre skulpturer. Det går man i gang med i den nærmeste fremtid. Med de nye tiltag er Kunstcentret blevet et endnu mere interessant sted at besøge. Et sted, hvor kunst, arkitektur og natur spiller sammen på fornemste vis.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...