Udenlandske gæster overværede gudstjenester og et menighedsrådsøde og fik også tid til shopping

HALS: Hals og Hou sogne var i den forgangne uge værter for to gæster fra kristne menigheder i Libanon. Garen Shawash Yosoulkanian fra den orientalske kirke og Dany Obeid fra den armenske ortodokse kirke fik under besøget mulighed for at danne sig et indtryk af den danske folkekirke, og om hvordan arbejdet i de lokale menighedsråd fungerer. Gæsterne var indlogeret privat hos henholdsvis Lars Erik Andreasen i Hals og hos Christian Schmidt i Hou.

Og mens de to libanesere tirsdag aften deltog i menighedsrådets møde i Hals, så var de dagen efter med ved en morgenandagt i Hou Kirke. Senere gæstede de blandt andet Fjordparken i Hals, inden der onsdag aften var dialogmøde i Hou Borgerhus. Her berettede Garen Shawash Yosoulkanian og Dany Obeid om kirkens position i Libanon.

Torsdag medvirkede de videre i Kristi Himmelfartsgudstjenesten i Ulsted Kirke, inden besøget blev rundet af fredag med shopping i Aalborg.

De to indgik i en delegation på i alt otte libanesere, der var inviteret af Aalborg Stift. Flere andre sogne i det nordjyske har således også haft besøg.

Tiltaget var en udløber af en studietur til Libanon, som Aalborg Stift arrangerede i 2017. I forlængelse af dette blev der etableret kontakt mellem lokale kirker i Danmark og Libanon for at udveksle erfaringer om det at være kirke under meget forskellige omstændigheder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...