TURISTER: Hver torsdag formiddag samles mange familier på havnen i Asaa for at hygge sig med at fange krabber og rejer

Hver torsdag formiddag arrangerer Asaa Havnemuseum krabbefangst på havnen, og hver gang strømmer familier til for at være med.

- Det har været helt vildt i år, fortæller Erik Andersen, der har været med til at arrangere krabbefangst i mange år.

- Der har også tidligere år været stor interesse for at deltage, men vi har aldrig før oplevet så mange gæster, og de går jo op i fiskeriet med liv og sjæl. Der er 50 eller flere hver gang, og både de voksne og børnene nyder det. Mange af familierne kommer flere gange, og en del af dem er kommet her flere år i træk, fortæller han.

Blandt gengangerne i torsdags var Julie Lauridtsen, hendes mand og tre drenge. De kommer fra Skjern og har holdt ferie i Asaa de sidste fem år.

- Vi bor på campingpladsen, og det holder vi meget af. Vi kan godt lide området, og vi kan lide at komme på havnen. Faktisk er krabbefiskeriet noget af det, drengene snakker mest om og glæder sig mest til, fortæller hun, mens resten af familien er travlt optaget af at fiske.

De har allerede fanget en krabbe og en lille reje, men flere krabber venter, og de bider gerne på.

Fiskeriet er meget enkelt. Man skal bare bruge en tøjklemme fastgjort til en snor. Så skal der puttes lidt madding i klemmen, og man er klar til at fange krabber. Der går normalt kun få minutter, før den første bider på, og så gælder det om at hive den forsigtigt op. Er man for hurtig, kan krabben falde af, og man må starte forfra. De mange krabbefiskere går op i det med stor koncentration, og fangstglæden er næsten euforisk, når en krabbe bider på.

Fiskeriet afsluttes altid med et krabbevæddeløb, hvor de fangede krabber deltager. Herefter slippes de løs i vandet igen. De skal jo samle kræfter og være friske til næste torsdag!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...