Der er mange penge at spare, hvis du bruger lidt tid på at sammenligne butikkernes priser

NORDJYLLAND: Sommerens grill bøffer kan nemt ende som en dyr fornøjelse hvis du ikke ser dig godt for. Prisen for en i forvejen dyr grill kan nemlig variere med flere tusinde kroner for den samme grill, og du risikerer at betale op til flere tusinde kroner for meget for din nye grill.

- Selvom der er tale om fuldstændig den samme grill, så er prisen så absolut ikke den samme. Vores prissammenligning viser, at på de ti mest populære grill kan der være op til 87 procent i forskel på prisen på det samme produkt, og det er vildt stor forskel, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

PriceRunner har lavet en sammenligning af priserne på de 50 mest populære grill solgt i Danmark, og analysen afslører et marked, der er domineret af Weber.

27 af de 50 mest populære grill er således en grill fra Weber.

Uændrede priser

- Priserne på de populære grill er nærmest uændrede gennem længere tid og er kun faldet minimalt i betragtning af, hvor længe de har været på markedet. I gennemsnit er top 50 grill faldet med 16 procent i pris, siden de kom på markedet, siger Martin Andersen.

Mest overraskende viser PriceRunners analyse, at den selvsamme grill sælges til meget forskellige priser. I gennemsnit på de ti mest populære grill er der 64 procent i forskel mellem laveste og højeste pris.

Det betyder at forbrugerne kan spare 38 procent ved at vælge den laveste pris fremfor den højeste pris.

Danskernes favorit grill er gasgrillen Weber Q3200. Den koster 4.499 kroner i den dyreste butik, mens den selvsamme grill kan købes 1.700 kroner billigere til 2.799 kroner i den billigste butik. Den billigste pris hidtil for danskerne favoritgrill er på 2.476 kroner.

- Der er hele 38 procent at spare på at sammenligne priser, og det er en nem spareøvelse at få ind i hverdagen, hvor det handler om at få mest for pengene. Der er jo ingen grund til at betale 1.700 kroner for meget for familiens nye grill, siger Martin Andersen.

Det bedste købstidspunkt

Analysen af grill prisernes udvikling afslører også, hvornår det bedst kan betale sig at investere i en ny grill.

- Priserne falder markant på Black Friday og i ugen op til juleaften. Det er de to bedste tidspunkter at købe grill på. Priserne falder fordi butikkerne skal have ryddet lageret, og mange mænd ønsker sig en grill i julegave, så det er en perfekt kombination, siger Martin Andersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...