Mens råd og svamp i de bærende konstruktioner i 2013 medførte, at Ulsted Mølle måtte pilles ned, så er det gamle bygningsværk nu atter kommet til ære og værdighed. Mandag indtraf den foreløbige kulmination på 7 års arbejde for det lokale møllelaug. Hatten og vingerne blev igen monteret på møllen, som dermed atter udgør et markant og synligt vartegn for Ulsted. I de seneste mange måneder har såvel frivillige fra møllelauget som møllebygger Michael Jensen arbejdet på at klargøre møllen til montagen af den tonstunge hat. Denne blev mandag morgen løftet på plads på konstruktionen, hvor vingerne senere på dagen også blev monteret. I de kommende uger færdiggøres arbejdet, og inden årets udgang kan vingerne atter køre.

- Det glæder vi os rigtig meget til, fastslår Erik Riise fra Ulsted Møllelaug.

- Der er lagt utroligt mange frivillige timer i projektet. Det hele har kostet mere end 4 mio. kr., siden vi i sin tid købte møllen af Aalborg Kommune for 1 kr. Efterfølgende har vi modtaget midler fra både fonde og virksomheder, og uden deres hjælp ville vi jo aldrig være kommet i mål, tilføjer Erik Riise.

Han hæfter sig også ved, at møllens snart igen vil kunne valse korn og male mel.

- Vi arbejder på at genskabe den indvendige konstruktion. Når det er på plads, er vi klar til blandt andet at bruge møllen som undervisningssted for lokale skoleklasser. Vi kommer naturligvis også til at åbne møllen for offentligheden, ligesom vi genskaber de hedengangne mølledage.

Ulsted Møllelaug omfatter omkring 400 medlemmer, der via kontingenter også har bidraget til reetableringen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...