I BYEN: Samtlige 16 elever i 3. klasse på Flauenskjold Skole var med til at lave den kongelige gave

I anledning af dronning Margrethes 80-års fødselsdag blev det besluttet, at majestæten skulle have en gave fra børn i hele landet. Opgaven blev overdraget til landets 3. klasser, og i Brønderslev Kommune blev 3. klasse på Flauenskjold Skole udvalgt til opgaven.

- Vi gik straks i gang med stor entusiasme, fortæller billedkunstlærer Mette Møller.

- Vi brugte lang tid på at finde på idéer, for maleriet skulle indeholde både vartegn og symboler fra vores kommune. Der kom forslag om, at hendes hår skulle være rododendronblomster og mange andre vilde idéer, men så kom coronakrisen, og fødselsdagen blev aflyst, siger hun og fortsætter

- Det var vi naturligvis meget skuffede over, men glemte efterhånden alt om projektet, indtil vi pludselig blev ringet op fra forvaltningen og fik at vide, at projektet skulle gennemføres alligevel, og at vi bare havde en enkelt dag til at lave maleriet. Så fik vi travlt og blev hurtigt enige om, at hvis vi skulle nå det, så måtte alle 16 elever hjælpe til. Det gjorde de, så alle har bidraget med et eller andet til vores collage, siger Mette møller.

I sidste uge blev værket afleveret til dronningen sammen med malerier og collager fra landets øvrige 97 kommuner. Billederne blev præsenteret for dronningen i Riddersalen på Christiansborg Slot. Planen var, at to af eleverne skulle have været med til begivenheden. De var udvalgt, men på grund af coronaen var der kun plads til ti elever fra hele landet, og det blev ikke eleverne fra Flauenskjold.

- Jeg så det i fjernsynet, fortæller Karolina.

- Jeg hørte, at hun sagde noget om hunden på billedet. Den har jeg malet. Det var sjovt, indrømmer hun.

Sara har lavet tegningen af dronningen, der er placeret midt på billedet.

- Jeg kan godt lide at tegne, så derfor lavede jeg en tegning af dronningen, fortæller en stolt Sara.

Udstillingen med de 98 collager og malerier vil være udstillet i Riddersalen på Christiansborg Slot frem til 30. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...