Hun er en af landets bedste unge badmintonspillere. Kajsa van Dalm fra Brønderslev er kun 14 år, men hun har allerede slået sit navn fast som et badmintontalent, man skal forvente sig meget mere af. For nyligt understregede Kajsa sin klasse ved at vinde både damesinglen og damedoublen ved de jysk-fynske mesterskaber på U15-eliteplan.

Det er det højeste niveau i aldersgruppen, og det var langt fra første gang, Kajsa strøg til tops. I de senere år har hun hentet adskillige titler hjem til pokalskabet.

- Det var en god sejr og en af mine største. Der var flere rigtigt dygtige spillere med, så jeg er selvfølgelig glad, fortæller Kajsa, der beskriver sin egen spillestil som aggressiv.

- Min styrke er mit angrebsspil. Jeg er god til at lægge pres på mine modstandere og stresse dem. Men jeg kan selvfølgelig blive meget bedre, understreger Brønderslev-pigen.

Hun er da også helt bevidst om, at talentet rækker langt og at dette skal udnyttes.

- Jeg stiler mod at komme med i en Team Danmark-ordning og få lov at træne med de bedste seniorspillere herhjemme. På længere sigt vil jeg gerne være den allerbedste og vinde VM. Det er i hvert fald mit mål, og nu må vi se, hvor langt jeg når, konstaterer Kajsa.

Den lokale badmintonpige er dog godt på vej, og takket være en dagligdag med skolegang i 8. klasse på Sønderbro Skolens idrætsafsnit kan hun fokusere seriøst på sin træning. På linjen er der således mulighed for at spille badminton ved siden af skolearbejdet.

- Det er rigtig godt og helt klart med til at gøre mig bedre, siger ungdomsmesteren, som efter folkeskolen stiler mod en handelseksamen.

- Jeg regner med at søge ind på Aalborg Handelsgymnasiums elitesportsafsnit. Det er et godt skridt i den retning, jeg gerne vil, fastslår Kajsa, der får god støtte fra forældrene, Mette og Quinten van Dalm. Begge er således tidligere badmintonspillere på højt niveau.

- De hjælper mig rigtig meget. Det er godt med en familie, der ved hvad det handler om, lyder det fra den talentfulde badmintonspiller, inden hun igen kaster sig over tirsdagstræningen med de bedste spillere hos Brønderslev Badminton Club.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...