De flittige folk bag Egnssamlingen i Try havde en travl lørdag i marken og i køkkenhaven

TRY: Vejret kunne ikke være bedre med stille vind og høj klar sol, da der i lørdags blev sat kartofler på jorden, tilhørende Egnssamlingen i Try. Det blev gjort som i de gode, gamle dage. Ikke med moderne maskiner, men med håndkraft. Lidt hjælp fik man dog fra den gamle Ferguson og en maskine, der lavede hullerne i jorden til kartoflerne. Herefter blev den enkelte kartoffel lagt og hullerne dækket manuelt. Heldigvis var de mange om opgaven, så det var overstået på en formiddag.

Der blev sat en række forskellige sorter som Ditte, Ceres, Folva og Tvinner, der alle er kendte sorter, men man havde også i samarbejde med AKV i Langholt fået en helt ny sort, Linz, som man satte en hel række af. Man noterede omhyggeligt, hvor de forskellige sorter blev lagt, så man ved høsten nøjagtigt ved, hvilken sort man tager op. Det sker til efteråret, når der holdes ”Kartoffeldag”.

Også køkkenhaven blev tilsået i lørdags med gulerødder, persille og alt det, der hører sig til i en landbohave. Nu mangler man så bare at få sået havren, der skal bruges til ”Høstdagen” i august. Det vil ske i denne uge, hvis vi ellers får lidt regn, der kan opveje de sidste ugers tørke.

Jørgen Nielsen fra Egnssamlingen undrer sig i øvrigt over, at en grøft, der gennemskærer marken, er fyldt med vand i øjeblikket.

- Det er ovenikøbet rindende vand. Det har jeg ikke set før. Heller ikke da vi fik masser af regn tidligere på året. Da var den helt tør, men nu strømmer der vand i den. Hvor det kommer fra, vides ikke, siger en undrende Jørgen Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...