JAGT: Hjallerup Jagtforening kan nu også tilbyde sine medlemmer faciliteter til træning af hunde til rævejagt

I forvejen er Hjallerup Jagtforenings anlæg syd for byen et af landets bedste, og i lørdags kunne man med indvielsen af et træningscenter for jagthunde tilføje endnu et tilbud til foreningens mange medlemmer. Det nye træningscenter er det første i Jylland. Senere følger tre mere i Jylland og syv i alt i landet.

På det nye anlæg kan hunde af alle racer træne i gravjagt. Det vil især sige jagt på ræve.

- Tidligere måtte man ved træningen bruge levende ræve, men det er nu forbudt, fortalte Lars Hansen fra Rørbæk på Fyn. Han er manden, der har stået for opbygningen af anlægget og bl.a. fremstillet en kunstig ræv.

- Der er faktisk tale om en rigtig ræv, som jeg har skudt. Der er så sat noget mekanik ind i den, så den kan bevæge sig. Den kan også sige noget, for jeg har optaget rigtige rævelyde, så hundene præsenteres for lyden af en rigtig ræv, når de træner i den kunstige grav. Rævejagt er er niche inden for jagt, men det er vigtigt, at regulere rævene, så der ikke kommer for mange, og så man sørger for en sund bestand. Mårhunde, som vi gerne skal have udryddet, går også i grave, så der er mange grunde til at træne de gravsøgende hunde, fortalte Lars Hansen.

Mange var mødt op for at overvære indvielsen. Blandt dem var Jens Hjorth med sin hund Penny.

- Den har prøvet flere gange at gå ned i en grav, og den elsker det. Jeg kommer sammen med hunden til at bruge det nye anlæg meget, sagde han.

Leif Bach, der er næstformand i Danmarks Jægerforbund, klippede snoren over ved indvielsen, og han glædede sig over, at det er lykkedes for Hjallerup Jagtforening at etablere den nye træningsbane.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...