Også i år bliver der julefest i Brønderslev Sognegård. Folkekirkerne i Brønderslev Kommune og Brønderslev Kirke indbyder alle, børn og voksne til juleaftensfest i sognegården. I år er det sognepræst Gitte Lykke Andersen, som er vært og hun glæder sig, oplyser Brønderslev Kirke i en pressemeddelelse.

- Jeg har i flere år gerne ville holde jul i sognegården. Det giver god mening for mig, at fejre det kristne budskab om Guds komme til verden med så mange som overhovedet muligt. Min familie, som tæller mine forældre, min søn, datter, svigersøn og barnebarn, har dog hellere villet holde juleaften i de hjemlige rammer, og derfor er det aldrig blevet til noget. Da mine børn i år skal holde jul med deres far og hans familie, så øjnede jeg chancen, det glæder jeg mig meget til, oplyser Gitte Lykke Andersen.

- Det er ikke så enkelt præcis at sætte ord på, hvad jeg glæder mig til – det er det hele: Fællesskabet, at være ”én stor familie”, om man kan udtrykke det sådan. Det er jo kernen i hele den kristne forkyndelse, at være noget for dem, der intet har, ingen har og i særlig grad for dem, du ikke kender. Dem, der kommer til juleaften i sognegården er dem, der af én eller anden årsag, som jeg, skulle have siddet alene, nogle har måske ikke så mange midler, eller måske har de bare lyst til at holde juleaften med nye mennesker. Det giver så meget mening for mig at fejre julen på den måde.

Alt bliver naturligvis fejret under de særlige coronarestriktioner.

- Vi må og skal indrette os efter det for at passe på hinanden. Men som værtinde vil jeg bestræbe mig på, at alt bliver så normalt og familiært som overhovedet muligt. Corona har vendt op og ned på mangt og meget i år, men julen kan ingen tage fra os.

Det er uligt at indlede juleaften i sognegården med at deltage i gudstjenesten kl.16 med efterfølgende kaffe, traditionel julemiddag, risalamande med mandelgave, dans om juletræet, salmesang og julegave til hver deltager.

Pga. coronarestriktioner er der kun plads til 35 personer og man skal bo i Brønderslev Kommune for at deltage. Der skal ske tilmelding senest 14. december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...