Dronninglund Kirke har fået ny kirkesanger, og hun er allerede faldet godt til

DRONNINGLUND: Dronninglund Kirkes mangeårige kirkesanger, Birthe Christiansen, valgte at fratræde sin stilling i efteråret. Derfor skulle der ansættes en ny, og her er valget faldet på 30-årige Ea Cathrine Kibsgaard, og hun er allerede startet i sit nye job. Hun har en universitetsuddannelse inden for administration og kommunikation.

- Jeg er også uddannet kirkesanger, fortæller hun fra sin plads på kirkegårdskontoret, hvor hun også bruger en del af sin tid.

- Jeg har sunget hele mit liv både i kor og i kirke. Begge min forældre er musikere og arbejder inden for kirken, så jeg er nok lidt arveligt belastet, siger hun med et stort smil.

- Jeg sang i mange år i kor i Hans Egedes Kirke i Aalborg, og efter gymnasiet var jeg vikar rundt om i flere kirker. Jeg fandt efterhånden ud af, at det nok var mest praktisk af have uddannelsen. Så får man også mere i løn, fortæller hun.

Hun gik så to år på kirkemusikskolen, hvor man også uddanner organister. Her fik hun sang- og klaverundervisning, taleteknik og hørelære, ligesom liturgien i højmessen også indgik.

- Jeg har ikke været her så længe, men jeg ved allerede, at jobbet passer mig fint. At være kirkesanger er ikke et fuldtidsjob, men her på stedet kombinerer man jobbet, så jeg også har administrative opgaver. På den måde kommer jeg op på 30 timer om ugen, og det passer mig godt, da jeg har to små piger derhjemme i Vester Hassing, fortæller hun og fortsætter:

- Der er problemer i de kirker, hvor man kun vil oprette et kirkesangerjob. Det ligger typisk på 8-10 time om ugen, og så er det ikke nemt at få stillingen besat. Det klarer man så mange steder ved at slå stillinger sammen, så kirkesangeren også er kirke- og kulturmedarbejder eller noget andet, så timetallet kommer lidt op. Kommer man op på 20-30 ugentlige timer, bliver stillingen lynhurtigt besat, siger hun og fortæller også, at det ikke altid er lige nemt at få timetallet til at gå op.

- Arbejdsmængden går jo op og ned. Der kan pludselig komme flere begravelser på stribe og bryllupper, men så må jeg justere det, så jeg i de uger, hvor jeg bruger mange timer som sanger, laver jeg mindre af det andet, og omvendt, hvis der ikke er så mange opgaver som sanger. Her omkring jul er der masser af arbejde som sanger, og så må opgaverne på kontoret vente, forklarer hun.

Hun er nemlig også kordegnevikar og hjælper kordegn Rikke Andersen på kontoret hver fredag.

- Her laver jeg registreringer af den ene eller anden slags som dødsfald og dåbsanmeldelser. Jeg skal i øvrigt gennemgå et kursus som kordegn for at få lov til at lave alle registreringer. Det venter jeg på, at komme i gang med, men der er ventetid. Så er jeg også korassistent og hjælper organist Susanne Rasmussen med koret. På sigt skal jeg måske lave nogle af de opgaver, kirke- og kulturmedarbejder Ann Lebech Bidstrup laver med musik for de små børn i kirken. Jeg hjælper allerede til med salmesang, og det er spændende, siger hun.

Trods de mange forskellige opgaver er hun dog først og fremmest kirkesanger, påpeger hun.

- Det er et interessant job, og der sker faktisk hele tiden nye ting. Der kommer en del nye salmer, og dem er præsterne gode til at bruge, så vi har jævnligt nye salmer med i kirken. Det kan jeg godt lide. Jeg har ikke været her så længe, men jeg er holder meget af mit arbejde. Jeg skal nu til at finde helt ud af, hvordan jeg skal få det hele til at gå op, men som det ser ud på nuværende tidspunkt, passer det fint med de opgaver, jeg har, og de timer, der er til rådighed, slutter Dronninglund Kirkes nye kirkesanger, Ea Cathrine Kibsgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...