En række butikker har det svært i denne tid, men der spores alligevel en vis optimisme hos dem

DRONNINGLUND: Den aktuelle pandemi har sendt visse brancher helt ud i tovene. Det gælder ikke mindst tøjbutikkerne, hvor eksperter spår, at hver femte vil bukke under. Krisen mærkes også i Dronninglund, hvor butikkerne i øjeblikket tilbyder store rabatter. Hos Nicoline på Stationsvej er der således halv pris på det hele.

- Da krisen ramte os, stoppede al handel pludseligt. Jeg kunne have valgt at låse døren og sætte mig til at græde, eller jeg kunne tage kampen op. Jeg valgte det sidste, fortæller Ann Frydenlund, indehaver af Nicoline. Hun har sendt alle medarbejderne hjem og står selv i butikken hver dag.

- Det vigtigste for mig er at kunne betale mine regninger, og hvis jeg kan det i denne sæson, så er jeg sikker på, at jeg også får en næste sæson.

- I øjeblikket tjener jeg ingenting, men jeg kan betale mine regninger. Jeg kører resten af sæsonen med 50% rabat på alt, og jeg kan ikke gå længere ned, selvom der jo gives rabatter overalt. Jeg tror, disse ”Black Friday” tilstande vil vare til hen på efteråret, mener Ann Frydenlund og peger på, at krisen er kommet på et særdeles uheldigt tidspunkt.

- Det er meget uheldigt for min butik, hvor marts, april og maj er mine største måneder på grund af konfirmationer og mange andre ting. Foråret er bare bedst. Konfirmationerne afvikles måske til efteråret, og så kan jeg tjene lidt ind der. Det håber jeg. Jeg kan ikke spå om, hvordan det vil gå, men indtil videre glæder jeg mig hver dag over, at jeg kan betale mine regninger i en tid, hvor verden har slået en kolbøtte. Det vil uden tvivl komme til at give problemer i lang tid, for varerne produceres jo ude i verden. Vi får mange varer fra Italien, der har været helt lukket i lang tid, så der kommer bump på vejen, påpeger hun.

Hun fortsætter:

- Krisen bliver heldigvis overstået på et tidspunkt, og så vil efterspørgslen sikkert stige, men for min branche bliver det ikke et godt år. Flere butikker er gået konkurs, og flere vil nok følge efter. Forårsvarerne er jo købt hjem, og varerne til efteråret er bestilt. Hvis jeg skal annullere ordrer, skal jeg af med 25 procent af ordrens værdi.

- Jeg vil tabe penge under alle omstændigheder, og så kan jeg jo lige så godt forsøge at sælge varerne, siger Ann Frydenlund, der også peger på, at krisen er en øjenåbner.

- Hvor vi tidligere stod som den lille by med frygt for, at der i fremtiden ikke ville være butikker her længere, så er det nu en fordel at være en lille by. Storcentrene er lukkede, og mine kunder siger, at de bestemt ikke skal i storcentre på grund af smittefare, så nu indser folk betydningen af at handle lokalt, understreger hun og fortsætter:

- Alle butikker skal jo betale husleje og faste udgifter, uanset om de er åbne eller lukkede. Hvis de som jeg kører på en kassekredit, så skal der tjenes penge. Jeg har således et varelager til en værdi af mindst 800.000 kroner, så der skal hele tiden være omsætning, for at jeg kan betale mine ting, siger hun, der trods krisen ser positivt på fremtiden.

- Jeg synes, folk har støttet os lokalt og glæder mig over, at byen har stået sammen. Vi har været stærke i dette forløb i forhold til andre byer. Jeg har bestemt ikke givet op og vil kæmpe for at bevare butikken. Mentalt er det hårdt, for alt drejer sig jo om corona.

- Alle snakker om det, og det fylder meget, så mentalt bliver man fyldt op, og så bliver man jo selvfølgelig også træt, fordi jeg er i butikken i alle åbningstimer. Heldigvis kommer der kunder, og det kan de trygt gøre, for vi har taget alle forholdsregler med sprit i massevis og plexiglas ved kassen. Det er jo lige så sikkert at handle her som i en dagligvarebutik.

-Jeg er fortrøstningsfuld, selvom tiderne er underlige, slutter Ann Frydenlund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...