SPIL DANSK UGEN: Agersted Friskole afviklede i løbet af ugen 11 koncerter på skolen og rundt om i byen

Smittende harmonikamusik, smukke fortolkninger af den danske sangskat, pulserende elektroniske toner og lyde, STOMP og sæbebobler, singer/songwriter stemninger og hjemmelavet årtidssang og ikke mindst fællessang hver for sig.

Mulighederne er mange, hvis man vil, og det ville de på Agersted Friskole i sidste uge, hvor der var Spil Dansk Uge i hele landet.

Med corona og restriktioner i baghovedet blev der i løbet af ugen afviklet 11 koncerter eller musikalske oplevelser for eleverne på skolen for to klasser ad gangen.

Udover morgensamling mandag og ”god-weekendsamling” fredag, hvor musiklærerne spillede og sang for på en skærm, og resten af skolen sang og fulgte med på ”storskærm” i klasselokalerne, har alle klasser på skolen fået to oplevelser med musik i ugens løb.

Agersted Friskole bakkes i det daglige op af forældre, lokalsamfund og støtteforening.

Sidst nævnte gjorde det muligt at hyre artister som musikpædagog Signe Højmark, harmonikaspiller Rasmus Mose, singer/songwriter Anna Bilde og to gutter fra Dronninglund Gymnasium, Robert Duch og Oliver Winther, der præsenterede eleverne for elektronisk musik.

Agersted Menighedsråd gjorde det muligt at hyre Mai Skytte og Lasse Sandkamm til en koncert, der foregik i kirken, og hvor danske sange og salmer blev fortolket.

En del af konceptet med koncerterne var at bruge lokaler og bygninger rundt omkring i byen. Både for at understøtte den musikalske oplevelse, og for at bringe lokalsamfundet i spil.

Udover at bruge kirken var skolens genbo i spil. Koncerten med elektronisk musik foregik nemlig i en perfekt ramme i Agersted Vognmandsfirmas vaskehal mellem stiger, tanke og en gaffeltruck.

Singer/songwriter koncerten blev afviklet hos Agersted Motionscenter, der havde stillet stole op og gjort alt klar til begivenheden. Flere af koncerterne foregik på skolen, hvor 0. kl. også fik besøg af Anna Bilde, der skrev en årstidssang med dem ud fra tegninger de havde lavet på forhånd.

- Midt i restriktioner og krav har det været befriende med en anderledes uge, og samlingerne sammen, men hver for sig, gjorde, at skolens elever og lærere fik en lille snert af fællesskab og samhørringhed. Det er værdier, som før marts var i højsædet på skolen. Sådan bliver det igen, og mens vi venter, sørger vi for, at det faktisk slet ikke er så ringe endda, udtaler musiklærer Anette Bilde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...