Træningen tages seriøst hos VHG eSport

VESTER HASSING: E-sport har bidt sig fast hos Vester Hassing Gymnastik- og Idrætsforening. Allerede inden aktiviteterne for alvor er skudt i gang, er samtlige tre hold fuldt besatte. 30 spillere har meldt sig under fanerne, og der er basis for mere.

- Vi forventer at nå op på 50 spillere allerede i denne sæson, siger initiativtager og bestyrelsesmedlem i den nye afdeling, Jonas Kristensen. Interessen for det nye tiltag afspejlede sig også, da der mandag aften var inviteret til åbent hus. Her var der mulighed for at se nærmere på faciliteterne og høre mere om e-sport i Vester Hassing.

- Vi fokuserer på action-spillet CS Go, fortæller Jonas Kristensen.

- Det er et spil som mange af vores medlemmer kender indgående og som andre klubber også spiller. Senere udvider vi måske med et andet spil, men nu handler de om, at vores medlemmer bliver rigtig gode til CS Go, tilføjer Jonas Kristensen. Han beretter videre, at klubben har engageret en håndfuld trænere, der alle har været på kursus i CS Go. Trænerne skal blandt andet sikre at spillerne lærer begreber som holdånd og respekt for modstanderne.

- Vi er meget bevidste om, at det ikke blot bliver en internetcafé. Der skal være seriøsitet, og både cola og chips er bandlyst under træningen. I stedet kommer vi til at kombinere spiltræningen med fysisk motion.

VHG e-sport har købt udstyr for 100.000 kroner. En stor del af midlerne kommer fra Sparekassen Vendsyssel Fond, ligesom både Aalborg Kommune og DGI har bidraget. Klubben har endvidere lånt et lokale på skolen, som to dage om ugen danner ramme om samlingerne.

I første omgang er der oprettet tre hold for henholdsvis de 8 til 9-årige, de 10 til 12-årige og de 13 til 15-årige.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...