I BYEN: Elever og lærere på Dronninglund Efterskole samlede penge ind på en utraditionel måde

På en 500 meter lang forhindringsbane rundt om Dronninglund Efterskole blev der i mandags afviklet et såkaldt color-mud-run, hvor det gjaldt om at løbe så mange runder som muligt på 30 minutter. Deltagerne skulle kæmpe både mod de høje temperaturer og en række forhindringer, der var opstillet på banen. I alt var der 11 af slagsen med blandt andet vand, farvekanon, mudderhul og glidebane.

- Vore elever og ansatte løber penge ind til vores internationale projekt ”Keep Hope Alive”, som vi har i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, fortalte efterskoleleder Bitten Schjødt Kjær.

- Projektet har til formål at støtte de palæstinensiske bønder, så de kan beholde deres jord. Ved at plante oliventræer sikrer vi bøndernes jord og levebrød. Et helt hold var i Palæstina, lige inden verden lukkede ned i forbindelse med corona. Nu tager vi bolden op og samler de sidste penge ind for i år, sagde hun, der i øvrigt selv deltog i det ret krævende løb.

Deltagerne havde på forhånd sikret sig sponsorer, der var villige til at betale i forhold til, hvor mange omgange de enkelte deltagere løb. Der var desuden mulighed for at optjene ekstra penge ved at udføre forskellige mere eller mindre risikable øvelser. Således gav det ekstra penge, hvis man turde slå en kolbøtte i mudderet. Det var der flere, der gjorde. Resultatet var naturligvis, at de blev godt beskidte og helt dækket af mudder. Alle blev dog mere eller mindre sølet til i det krævende løb, hvor farvekanoner og vandpistoler sørgede for, at alle fik farver i kinderne og over hele kroppen og derefter blev kølet af i den stegende hede.

De mange anstrengelser gav et fint udbytte, da der i alt blev indsamlet 30.000 kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...