DCH Dronninglund testede hvalpene ved årets juleafslutning i klubben

DRONNINGLUND: Der var gløgg og varme æbleskiver, da DCH Dronninglund i lørdags holdt juleafslutning for både hvalpe og ældre hunde. Trods regnvejr gennemførte man en hvalpetest for de hvalpe, der har gået til træning i 17 uger.

De skulle igennem en række øvelser på banerne på Skelbakvej. De skulle bl.a. vise, hvad de havde lært i nogle enkle stå- og sitøvelser, ligesom de fik hente-bringe opgaver og klare indkald.

- Hvalpeholdene slutter i dag, men vi håber, de kommer igen til januar, sagde hundetræner Morten Jensen.

- Så rykker de en klasse op. Her laver vi i princippet de samme øvelser, men begynder dog at kræve lidt mere. Man bliver nemlig aldrig færdig med at træne hund. Man kan godt stoppe og så bare nyde at være sammen med hunden, men en del fortsætter og gør det til en sport og træner, til den ikke kan mere. Det er meget individuelt, ligesom folk kommer med mange forskellige forhåbninger. Mange er tilfredse, hvis den kommer, når de kalder, og den går pænt i snor, men det er kun meget lidt af det, hunden kan lære. Mange kommer med hvalpen for at få hjælp til, hvordan man gør tingene. Det nemmeste i verden er at købe en hund. Det er bare at lægge pengene, men derfra og til at den gør det, man gerne vil have den til, er der langt. Vores vigtigste opgave er at guide hundeføreren og træne hunden, sagde han og fortsatte:

- Selv om de er meget unge, kan de faktisk lære meget, og det er altid skønt for en træner at se, når det går godt. Jeg har været træner i 25 år og har for længst opdaget, at der ikke er to hunde, der er ens, så det er individuel træning, der skal til, sagde Morten Jensen.

Blandt deltagerne var Poul Søndergaard med den syv måneder gamle collie Echo. Han var lidt nervøs inden prøven, mens det så ud til, at Echo glædede sig. De kom da også fint igennem prøven, selvom ejeren ikke var helt tilfreds.

- Den begyndte at snuse lidt for meget i græsset, og det tror jeg trækker ned, men ellers gik det udmærket, sagde Poul Søndergaard, der også for 27 år siden deltog med en collie.

- Jeg tror den vandt, sagde han med et smil vel vidende, at ingen af de tilstedeværende kunne huske så mange år tilbage.

En anden deltager var Vibeke Søndergaard, der havde medbragt den langhårede schæfer, Yasmin.

- Det er en hund, jeg har store forhåbninger til, sagde hun.

- Jeg mener bestemt, at den vil nå langt. Jeg har tænkt at fortsætte med at træne den og gøre den til en virkelig tophund. Jeg vil gerne deltage i udstillinger med den og også gerne inddrage den i avlen, så jeg har virkelig store forventninger til Yasmin, sagde hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...