Der sættes fokus på HPV-vaccinen ved et arrangementet i Sognets Hus

GANDRUP: Har du besluttet, om din datter eller søn skal HPV-vaccineres? Den 7. november holder den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse informationsmøde om emnet.

De seneste år er antallet af danske piger, der bliver HPV-vaccineret steget markant - også i Aalborg Kommune. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut. Alligevel er Danmark det land i Norden, der har den højeste forekomst af livmoderhalskræft. I gennemsnit får én kvinde i Danmark hver dag konstateret sygdommen, som også rammer helt unge kvinder.

- Heldigvis kan HPV-vaccinen forhindre 90 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft. Det er dét gode budskab, vi ønsker at fortælle forældrene, siger Inga Gaarn fra den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse.

Mange forældre mangler tillid til, at HPV-vaccinationen er sikker. Nogle er måske stadig i tvivl på grund af de seneste års debat. Derfor afholder vi en aften med information om emnet, som forhåbentlig vil give et godt oplysende grundlag, tilføjer Inga Gaarn.

På informationsmødet vil reservelæge Cecilie Andare fra Gynækologisk Afdeling på Regionshospitalet Nordjylland i Hjørring fortælle om vaccinationen og svare på spørgsmål.

Arrangementet afvikles i Sognets Hus i Gandrup kl. 19. Der er gratis adgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...