Nu er Nordjylland med på online-tilbud

NORDJYLLAND: En online brevkasse besvaret af psykologer og fagfolk, hjælp til at finde professional rådgivning og videoer lavet specifikt til unge er nogle af hovedingredienserne i et regionalt tilbud, som nu bliver landsdækkende. Tilbuddet hedder Mindhelper.dk og er en hjemmeside specifikt designet til børn og unge med psykiske problemer.

Hjemmesiden har været tilgængelig i en årrække, og tilbuddet har vist sig at have så stor interesse fra de danske unge, at projektet med Mindhelper.dk nu også bliver et tilbud målrettet de unge nordjyder. Ifølge formanden for Psykiatriudvalget i Region Nordjylland, Jette Ramskov (S), er det et naturligt skridt for Region Nordjylland, at involvere sig i projektet.

- Det er uhyre vigtigt, at vi investerer i at løfte den generelle mentale sundhed hos børn og unge, som mistrives. Vi skal som sundhedsvæsen sikre, at de modtager hjælp på det rette tidspunkt, så deres symptomer ikke forværres, siger Jette Ramskov.

På hjemmesiden stiller de unge danskere konkrete spørgsmål til hvordan de skal håndtere deres psykiske problemer, og spørgsmålene omhandler emner som eksempelvis selvskade, meningsløshed og søvnproblemer. Spørgsmålene viser ifølge Jette Ramskov, at det giver god mening, at hjælpe de unge mennesker der har psykiske problemer.

- Hvis vi skal vende udviklingen, er det nødvendigt, at vi investerer i en tidlig indsats. God mental sundhed er en vigtig forudsætning for børn og unges indlæring, uddannelse og senere fodfæste på arbejdsmarkedet, siger Jette Ramskov.

Tidligere har onlineplatformen været finansieret og udbudt af Region Syddanmark, men erfaringerne herfra har vist, at behovet for Mindhelper.dk har været massivt. Derfor har de fire øvrige danske regioner tilsluttet sig projektet og alle regioner medfinansierer nu hjemmesiden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...