23. august byder Dorf Møllegård på en hestedag for hele familien. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

- Kom med tilbage i tiden, når Museum for Forsyning & Bæredygtighed holder hestedag på Dorf Møllegård. Hele området omkring møllesøen vil summe af liv, når lokale producenter og kunsthåndværkere viser varer frem på markedspladsen, skriver de.

Til hestedag på Dorf Møllegård bliver der mulighed for at komme helt tæt på forskellige hestetyper, som blev anvendt på landet og i byerne, før bilen og traktoren gjorde sit indtog. Museet fortæller om arbejdshestens, vognhestens og ridehestens danmarkshistorie, mens hestenes ejere vil fortælle om pasning, pleje og brug af deres dyr i dag.

Hestedagen byder også på muligheden for en tur på ryggen af en pony eller i hestevogn gennem det naturskønne område ved Dorf Møllesø.

- Hestedag er ikke kun for de hesteinteresserede. Dagen vil byde på en lang række aktiviteter for store og små. I vindmøllen males korn til mel op på møllegården er der markedsplads. Her kan købes lokalt producerede fødevarer, husflid og kunsthåndværk. Der vil være gøglerier for børn og barnlige sjæle og dukketeater for de yngste. Og i kan komme på rundvisning i særudstillingen, hvor museet fortæller om Gårdmalerier og Gamle Film.

Dagen byder også på lækkert hjemmebag. I den gamle stenovn bages de berømte Dorf Mølle jødekager. De friskbagte kager kan købes med hjem eller nydes med en god kop kaffe fra museets café.

Dagen begynder klokken 10, hvor første programpunkt er en præsentation af gamle hestetyper.

Der er også ponytrækning, dukketeater, rundvisning og et show med frieserheste på programmet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...