Han har siden 1. januar været konstitueret direktør for museet, hvor han fremover også skal varetage rollen som forskningschef

HALS: Tidligere museumsinspektør i Hals, Henrik Gjøde Nielsen, er udnævnt til direktør for Nordjyllands Kystmuseum.

Han har siden 1. januar været konstitueret direktør for museet, hvor han fremover også skal varetage rollen som forskningschef.

Henrik Gjøde Nielsen er ph.d. i historie, og har siden 1. februar 2015 været museumsinspektør og souschef ved Kystmuseet. Han har lang og indgående erfaring med museumsarbejde i forhold til drift, forskning og formidling. Ifølge museets bestyrelse har Henrik Gjøde Nielsen allerede i konstitueringsperioden optimeret driften på væsentlige felter.

Forskningsmæssigt har den nye direktør et omfattende lokal-, kultur- og besættelseshistorisk forfatterskab bag sig. Han har virket som redaktør og anmelder, og har formidlet på alle platforme, fra udstillinger og foredrag over digital formidling til historiske skuespil og gadeteater.

- Vi har udpeget en direktør, som besidder den solide faglige og ledelsesmæssige erfaring, der er forudsætningen for et veldrevet museum, siger formanden for museets bestyrelse, Per Frank Hansen.

- Kystmuseet har i samarbejde med Erhvervsservice Nord arbejdet på en ny strategi. Henrik Gjøde Nielsens indsats i den daglige drift og hans engagement i udviklingen af museets forretningsstrategi har overbevist bestyrelsen om, at han er den rette mand på posten. Arbejdet med strategien er ikke færdigt, men er et første resultat er ansættelsen af den nye direktør og forskningschef, tilføjer Per Frank Hansen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...