Fritid: Det var to lokale naturvejledere, der stod i spidsen for arrangementet, der havde cirka 40 deltagere

Det var naturvejlederne Mads Birkholt og Henrik Sparvath, der søndag tog imod de mange familier, ca. fyrre deltagere ialt, da der var familiefisketur på Aså Havn.

En af de familier, der var med, er familien Andersen.

De fortæller, at mange af børnene med stor iver kastede sig over rejefiskeriet, iført skridtstøvler eller waders og bevæbnet med rejestrygenet, også kaldet rejehove, begav de sig ud i det lave vand syd for havnen.

- Fangsten var rigtig god, masser af hesterejer, men også spændende bifangst af skrubbeyngel, søtungyngel og krabber. Fiskene og krabberne blev sat ud igen, men hesterejerne blev kogt på stedet, så alle kunnen nyde smagen af friskfangede rejer, fortæller Inge Andersen.

Hun fortæller videre, at samtidig gik flere i gang med krabbefangst fra molen.

Udstyret med en lille krabbefiskestang, hvor linen endte i en tøjklemme, hvor man nemt kunne sætte en sildestrimmel fast som en virksom agn.

Store som små blev fascineret af fiskeriet og kunsten forsigtigt at liste en stor krabbe op fra bunden. Fiskeriet med fiskestang efter hornfisk gik derimod ikke så godt. Kun få greb fiskestangen og prøvede at overliste de forbitrækkende hornfisk.

Også arrangørerne ser tilfredse tilbage på dagen:

- Vi havde en rigtig dejlig dag, fortæller Mads Birkholt, og specielt er vi glade for at mange familier næsten er faste deltagere ved naturvejledernes arrangementer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...