Det første år i byrådet har budt på udfordringer og glæder for Christen H. Bager

DRONNINGLUND: Ved kommunalvalget i 2017 blev der indvalgt 9 nye medlemmer i Brønderslev Byråd. De har nu efterhånden siddet der et år og gjort sig nogle erfaringer. Blandt de 9 er Christen H. Bager fra Dronninglund.

- Jeg tror egentlig ikke, jeg havde nogle helt klare forventninger, for den, som ingen forventninger har, bliver ikke skuffet, siger Christen H. Bager, der sidder som socialdemokratisk medlem i Byrådet.

- Jeg har undervist i samfundsfag og historie på gymnasiet i mange år, hvor jeg fortalte om, hvordan systemet virker, så det er da lidt spændende at komme ind og se, hvordan det i virkeligheden foregår. Jeg må nok indrømme, at det ikke helt fungerer, som jeg har fortalt eleverne. Vi er som politikere mere afhængige af embedsmændene, end jeg havde forestillet mig. Det hele er kompliceret, og der kommer hele tiden nye ting og regler, understreger han.

- Nu er jeg nok ny i politik, men ikke ung og uerfaren. Jeg mener bestemt, at det er godt at have livserfaring. Jeg er vant til at læse og sætte mig ind i tingene og uddrage det væsentlige. Det er helt sikkert en fordel for mig, siger Christen H. Bager, der også roser forvaltningen for god hjælp i starten.

Den var ellers temmelig hård, for noget af det første, der skulle diskuteres i Byrådet, var besparelser.

- Det var svært som nybegynder at tage stilling til, for alle budgetter er jo behandlet i detaljer hvert eneste år. Som en mere erfaren politiker så rigtigt sagde, så er vi ikke bare helt inde ved knoglen, men er faktisk gået igennem, så det er næsten umuligt at finde besparelser. Som en hjælp får vi forskellige analyser lavet af eksterne firmaer og konsulenter. En rapport pegede således på, at vi i kommunen bruger en del tid på transport, når det drejer sig om hjemmeplejen. Sådan må det jo være i en kommune af vores størrelse og struktur. Der er langt mellem klienterne, og vi kan ikke bare bede personalet om at bryde færdselsreglerne, siger Christen H. Bager.

Når han ser tilbage på det første år, har der været mange sjove, men også frustrerende oplevelser.

- Man bliver jo kastet direkte ud på det dybe vand. Jeg kan huske til et af de første møder i Social- og Sundhedsudvalget, hvor jeg sidder sammen med Lars Bisgaard fra mit parti. Han var desværre fraværende, og så skulle jeg pludselig repræsentere Socialdemokratiet og fortælle, hvad vi mener om de forskellige sager. Da følte jeg mig lidt alene. Det var svært, men heldigvis vænner man sig til det. Det bedste ved det hele er, at man har indflydelse på, hvordan politikken skal være. Hvis vi i udvalget kan blive enige, og her sidder vi kun fem, så er det sjældent, Byrådet går imod indstillingen. Det giver indflydelse, og det er vel egentlig derfor, man sidder i Byrådet, påpeger Christen H. Bager, der også sidder i Ældreomsorgsudvalget.

- Det er uden tvivl ældreområdet, der ligger mit hjerte nærmest. Her skal vi sørge for at få fordelt plejehjemspladserne ud over kommunen. Det er kompliceret at få det til at gå op i en højere enhed, så alle bliver tilfredse. Jeg tror dog, at plejehjemsstrukturen er på plads, så vi nu kan begyndte at tage fat på Margrethelunds totalrenovering. Der er alt for store fællesarealer og for små boliger. Det skal der laves om på, men det bliver dyrt og vil nok koste omkring 100 mio. kroner. Jeg ser også frem til, at vi påbegynder byfornyelsen i Dronninglund midtby. Det trænger den til, fastslår Christen H. Bager, der indrømmer, at han har lært meget det første år.

Han har således også måttet revidere en fordom, han havde, inden han kom i Byrådet.

- Jeg havde den faste overbevisning, at de borgerlige og især Dansk Folkeparti ikke var til at samarbejde med. Det var mit udgangspunkt, men når man så kommer ind i et udvalg og sidder ved samme bord, så er vi jo i virkeligheden ikke så forskellige. Alle har et ønske om at gøre det så godt som muligt. Jo, jeg har lært meget og glæder mig til de næste tre år, slutter byrådsmedlem Christen H. Bager.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...