Den vilde hybenrose har nogle smukke og velduftende blomster og ser uskyldig ud med sine rynkede blade og bærrene, der gør sig godt til både marmelader og desserter. Den vokser imidlertid meget hurtigt og danner tætte krat, hvor intet andet kan gro. Dermed udkonkurrerer rosen den naturlige vegetation og skaber sværere levevilkår for både dyr og planter.

Hybenrosen har været et stort problem på stranden i Asaa. Her har den især indtaget klitterne til stor gene for badende og turister. Naturstyrelsen opfordrer ligefrem til kamp mod den genstridige plante, men den er svær at udrydde. I Asaa er kommunens folk gået i gang med at bekæmpe den, og det gør de med en stor maskine, der slår rosen helt ned. Det er dog svært at fjerne den helt, for den har en utrolig evne til at komme igen. Derfor skal klitterne have en omgang mere med den effektive maskine i november måned.

Når det er sket, håber man, at problemet er løst i en længere periode, så det igen bliver muligt at færdes i klitterne på bare fødder, og så den naturlige vegetation vender tilbage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...