Selv om strækningen mellem Hou og Hals er solidt bebygget med sommerhuse, så gemmer området også på lidt af en naturperle. Øst for Sundby-Hvorup Boligselskabs feriekoloni på Krøjbergsvej findes nemlig et oprindeligt lyngklædt hedelandskab, der strækker sig helt ned til stranden. De senere år er området imidlertid sprunget mere og mere i skov og har været tæt på helt at forsvinde. Den udvikling blev i fjor klar for naturfagslærer Majbritt Madsen fra Hals Skole. Hun tog kontakt til såvel Aalborg Kommune som bestyrelsen for Sundby-Hvorup Boligselskab. En redningsaktion blev iværksat, og med stor hjælp fra 5. årgang på Hals Skole er det nu lykkedes at genskabe arealet. På få måneder har lyngen atter taget over og dominerer nu vegetationen.

- Jeg rider ofte forbi herude og kunne se, hvordan det stod til. Heldigvis var både by- og landskabsforvaltningen og Sundby-Hvorups bestyrelse med på at gøre noget. Og sammen med eleverne har vi fået ryddet de fleste træer, således at hedelandskabet atter træder frem, fortæller Majbritt Madsen.

Over de seneste måneder har eleverne tre gange være forbi for at rydde træer og buske. De større træer er fældet af professionelt mandskab, men det er elevernes indsats med at fjerne birke- og fyrretræ-spirer, der for alvor har sat prikken over i’et. – Vi har blandt andet brugt undervisning i natur og teknik på at sætte fokus på hedelandskaber. Og vi kan konstatere, at vores arbejde allerede har styrket biodiversiteten herude. Nu er der blandt andet flere hugorme og sommerfugle, end da vi begyndte. Og så træder stedet bare smukt frem som et eksempel på ægte dansk natur. Det kan man i høj grad takke vores 5.-klasser for, fastslår Majbritt Madsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...