Hvervekampagne skal få flere til at melde sig unde fanerne

HALS: Der er behov for flere hænder hos Hals Brandvæsen. Antallet af deltidsbrandmænd er de senere år dalet – blandt andet fordi flere har nået pensionsalderen.

- Så vi er lige i underkanten af dem, vi skal være, konstaterer stationsleder hos Falck i Hals, Michael Skytt.

- Vi har derfor igangsat en hvervekampagne. Her forsøger vi at tiltrække folk, som har lyst til at gøre en forskel. For nyligt har vi husstandsomdelt en folder, ligesom vi har monteret et stort banner på Aalborgvej ved indkørslen til byen. Desuden har vi fået fremstillet t-shirts med påskriften ”blivbrandmandnu.dk”, tilføjer Michael Skytt. Han fortæller videre, at der de senere år er kommet en del nye til, men at afgangen overstiger tilgangen.

Og der er flere gode grunde til at tage hvervekampagnen seriøst. Ifølge Michael Skytt bidrager det lokale beredskab nemlig ikke alene til øget sikkerhed i forbindelse med brand og redning.

- Uden en fuldt bemandet station rykker vi også nedad listen på Falcks prioriteringsliste, fastslår Michael Skytt.

- Eksempelvis kan man forestille sig, at vores vandvogn så flyttes til en anden station, og at vi fremover bliver mere afhængige af hjælp fra andre stationer i forbindelse med store indsatser. I værste fald må vi helt undvære et lokalt beredskab og det kommer til at påvirke de lokale husforsikringer i negativ forstand, lyder det fra stationslederen.

For at komme i betragtning som deltidsbrandmand hos Falck i Hals skal man være myndig, bo i byen og have en ren straffeattest. Derudover skal der udarbejdes en lægeerklæring.

- Vi holder også en samtale med ansøgere, siger Michael Skytt.

- Som brandmand kommer man jo ud for både fysiske og psykiske belastninger. Så vi skal blandt andet være sikre på, at vores kommende kolleger har de mentale færdigheder i orden.

Michael Skytt håber, at kampagnen kan bidrage med tre til fire nye brandfolk. I øvrigt er både mænd og kvinder velkomne til at søge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...