30 børn spiller håndbold i Lykke Liga i Dronninglund IF - de var på tur til Serritslev for at spille kamp

DRONNINGLUND: Der var masser af god stemning og aktivitet i Vendelbo Hallen i Serritslev i ugen før jul, hvor den nye afdeling i den lokale idrætsforening PSI, PSI New Kidz, spillede deres første kamp.

Det er et håndboldhold for børn med forskellige udfordringer, der gør, at de har svært ved at spille på de øvrige håndboldhold. Det ny hold begyndte i oktober og hører under Lykke Liga, og holdet i Serritslev er nu allerede oppe på 12-13 børn.

Denne dag havde holdet besøg af Lykke Ligas hold i Dronninglund, og også stifter af Lykke Liga, tidligere landsholdsspiller i håndbold, Rikke Nielsen, var med.

Hun gik i gang med at organisere en fælles opvarmning for de mange børn, mens der var fuld musik i hallen og masser af smil, god energi og glade bevægelser.

De røde fra Serritslev og de blå fra Dronninglund blandede sig på det store halgulv i forskellige strækøvelser og boldøvelser,

Der var også en øvelse, hvor de skulle fange en lang bold tværs gennem hallen, få styr på den og skyde på mål.

30 børn i Dronninglund

På Lykke Liga-holdet i Dronninglund er de nu oppe på 30 børn og kører i deres tredje sæson. Det var også herfra, at holdet i Serritslev udsprang. Lise-Lotte Gregersen er træner og initiativtager, og hun fortæller, at det er gået fint med at søsætte holdet i Dronninglund.

- Det har været nemt. Idrætsforeningen har været enormt interesseret, og der har været stor opbakning fra skole og sfo.

Her hører det under Dronninglund IF, og her har Lykke Liga også et fodboldhold. Lise-Lotte Gregersen oplever, at det betyder meget for børnene, at de er med på holdet.

- De får udviklet deres sociale kompetencer, de får selvværd af at gå til noget. De kan relatere til det at være på et hold, fortæller hun.

Det kan de sagtens genkende på det nye hold i Serritslev.

- De lærer ligeså meget om sociale regler som om håndboldregler. Det er den første sejr - at de kan være sammen med andre, fortæller Bo Larsen, der er initiativtager til PSI New Kidz.

Dagen i Serritslev bød også på en kamp, hvor Rikke Nielsen bestyrede dommerfløjten. Der blev spillet sammen på banen og angrebet i begge ender, alt imens en stribe af forældre sad på sidelinjen og fulgte med i begivenhederne.

Fuldstændig som en hvilken som helst anden håndboldkamp, og netop det er vigtigt.

- Selv om det er børn med udfordringer, så ved de godt, hvordan virkeligheden er fra søskende og kammerater. De ved godt, at hvis man går til håndbold eller fodbold, så er der nogle kampe, hvor det gælder om at vinde. De vil også gerne kunne sige, at de skal ud og spille kamp, forklarer Bo Larsen.

Også Rikke Nielsen arbejder i retning af at få mere samarbejde op at stå mellem de forskellige hold i Lykke Liga.

- Det skal vi meget mere i gang med i Lykke Liga, at finde flere lokale stævner, så de kommer ud og spille kamp og ikke kun træner. De får det her fællesskab, forklarer Rikke Nielsen.

Alene i Nordjylland er der en del hold at spille med - der er hold i Frederikshavn, Tårs, Aabybro, Aalborg. Hobro, Thisted og så Dronninglund og Serritslev. I alt er der Lykke Liga 56 stedet i landet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...