De har ikke spillet sammen før, men nu skal de deltage i kampen om DM

DRONNINGLUND: 29. januar tager et hold drenge fra Dronninglund Gymnasium en særlig dyb indånding, inden de går på banen i Vejlby-Risskov Idrætscenter. Det gælder nemlig kampen om Danmarksmesterskabet i håndbold for gymnasiehold.

At de overhovedet er kommet så langt er en stor overraskelse for dem selv. For det burde ikke være muligt at vinde en regionsturnering uden at have spillet sammen før og gennem lang tid. Det havde drengene fra gymnasiet ikke, da de i slutningen af november troppede op til regionsturneringen mod hold fra de andre nordjyske gymnasier.

Alligevel vandt de alle deres kampe, selv om kun få af dem har spillet sammen før, og nu er de klar til at kæmpe om mesterskabet.

- Det er noget af en sammenbragt flok, og jeg har kun spillet sammen med to andre fra holdet, så vi havde ikke lige regnet med, at vi skulle vinde alle vores kampe i den indledende runde, fortæller Kristian Bouet Nielsen, 3.d.

Den sammenbragte flok består af elever fra Sæby, Flauenskjold, Vester Hassing, Hjallerup og Dronninglund.

- Det er sjovt, at vi spillede så godt, når vi ikke har trænet sammen. Hvad kan det så ikke blive til, når vi nu op til DM-mesterskabet er begyndt at træne lidt sammen, spørger Kasper Dalgaard 3.b, der til daglig spiller ungdomshåndbold i Aalborg Håndbold.

Dronninglund Gymnasiums håndboldhold møder ved mesterskaberne Viborg, Espergærde og Borupgård, og herefter venter der forhåbentlig en semifinale og med lidt held en finale. I alt deltager der hold fra otte skoler fra hele landet.

Holdets træner og coach, lærer Jakob Trige, har ikke på forhånd lagt sig fast på en taktik, men sætter sin lid til et stærkt forsvar og en dygtig målmand, og så er der planer om at bruge to stregspillere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...