Unge fra Dronninglund Gymnasium oplevede Operahuset, Christiania og Statens Museum for Kunst

DRONNINGLUND: Over 90 procent af eleverne på Dronninglund Gymnasium var for nylig med på den årlige tur til København. Her var en forestilling i Operaen det centrale tema, men vanen tro var der også andre indslag på programmet.

- På den første tur for mange år siden var 35 elever med. Siden er det støt vokset, så det i dag er stort set hele skolen, forklarer lektor Ole Bjørn.

- Nu kalder vi det Kultur-Turen, så eleverne over tre år får mulighed for at opleve både skuespil, opera og ballet, tilføjer han.

Torsdag ved middagstid blev 332 elever og 29 ansatte sendt afsted mod hovedstaden i tog. Fredag kunne eleverne så vælge mellem en tur til Christiania, en tur til Statens Museum for Kunst eller sightseeing i et juleudsmykket København. Og så var der ellers rundvisning i Operahuset om eftermiddagen samt forestilling og aftenhygge indtil klokken to om natten.

På programmet stod uropførelsen af Hans Abrahamsens første opera i form af en poetisk fortolkning af H.C. Andersens eventyr om Snedronningen.

- Stor kunst, ganske givet, men også en hård nød af knække for mange af de elever, der første gang skulle opleve en opera, resonerer Ole Bjørn.

Han beretter videre, at turen næste år byder på en balletforestilling på Det Kongelige Teater.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...