Dronninglund Turistforening og foreningen Jyske Aas måske på vej mod en sammenlægning

DRONNINGLUND: Marts måned er den helt stor måned for generalforsamlinger i Foreningsdanmark. Således har Dronninglund Turistforening netop afholdt sin i Møllehuset i Asaa.

- Det er altid dejligt, når der er gode ting at berette. Så skal man sørge for at stoppe op og nyde de resultater, der er opnået, sagde formanden for turistforeningen, Karen Axen, i sin beretning.

- 2018 blev året, hvor Brønderslev Kommune og turistaktører fandt melodien og indledte et tre-årigt turistprojekt, der forhåbentligt kan samle turistinteressen i en bred vifte over hele kommunen, så vi bliver synlige på danmarkskortet og får udnyttet mulighederne for samarbejde med nabokommunerne, sagde hun og nævnte herefter en række af de store begivenheder, der har fundet sted i området i 2018. Lige fra den store Skulpturbiennale på Kunstcentret til EKKO-parken i Hjallerup, høstfesten i Try og til kåringen af Voergaard til Danmarks smukkeste herregård.

Karen Axen omtalte også et vellykket samarbejde med turistforeningen i Rebild.

- Vi vil forsøge at kopiere Rebilds måde at lancere aktiviteter til medlemmerne via mail for derigennem at synliggøre, hvad de får for deres medlemskab. Snart kommer der mail med indbydelse til oplæsning af Snedronningen, som foregår i Ørum kirke. En fin lille kirke, som blev besøgt i kirkerækken sidst i maj, og hvor fortællingen om kirkeklokken var ny viden for mange. Gang på gang bliver vi bekræftet i, at der er en masse gode oplevelser lige uden for døren, og vore kirker rummer så mange fantastiske historier. I år foregår kirkebesøget i Dorf Kirke. Vi har efterhånden besøgt de fleste kirker i nærområdet, og nu står Dorf for tur, og det sker i samarbejde med menighedsrådet. Samme aften besøger vi Dorf gamle Skole, hvor vi bl.a. skal høre om skolevæsenets 300 års jubilæum, som markeres i august på Dronninglund Slot og Dronninglund Skole. Det var jo i vores område, man i virkeligheden startede den skoleform, vi kender i dag, sagde hun og fortsatte:

- Kærlighed og omsorg for det område, vi lever i til dagligt, har fået et nyt ord, ”Bæredygtighed”. Det handler ikke kun om nye tiltag, der er nemlig også brug for at vedligeholde og forbedre nogle af de eksisterende aktiviteter. For et par år siden fik turistforeningen sammen med kommunen sørget for en tiltrængt renovering af motionsstien ved Lunderbjerg. De ønskede nye forhindringer er nu på plads, og nyt skilt i udsigtstårnet er bestilt. Vi får informationer vedr. kommunens mange stier, som forståeligt kan trænge til udbedring, når naturen spiller ind. De mange stier er med til at øge kendskabet til vores dejlige område, og i turistbrochuren for 2019 har vi udvidet informationen og fået flere områder med fra den vestlige del af kommunen, sagde Karen Axen i sin beretning.

Til generalforsamlingen var der indkommet et forslag om at slå foreningen Jyske Aas og Dronninglund Turistforsamling sammen. Her var stemningen positiv, og det blev vedtaget, at bestyrelsen arbejder videre med muligheden for at sammenlægge de to foreninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...