Billedhuggeren Lene Purkær Stefansen har udgivet en bog om det, hun har oplevet som kunstner

SVENSTRUP: Lene Purkær Stefansen er kendt som skulptør og billedhugger, men nu kan hun tilføje sit CV endnu en titel – forfatter. Allerede i 2012 gik Lene i gang med at skrive en bog, men af forskellige årsager blev projektet lagt på hylden.

Lene Purkær Stefansen er medlem af et netværk på 20 kvinder, som i marts 2017 afholdt en workshop med titlen ”vision board”. Deltagerne skulle vælge en grundfarve til deres visionsplakat. Ubevist valgte Lene den lyserøde som absolut ikke er hendes farve, hvorpå blev klæbet udklip som hun normalt ikke lader sig inspirere af.

Dette blev dog inspirationen til at genoptage drømmen om at udgive en bog. Omgående kontaktede hun sin kommende redaktør og det store og spændende arbejde som forfatter gik i gang.

Det færdige resultat, bogen ”Et liv der kan mærkes – Glimt fra et kunstnerliv” blev lørdag 10. november 2018 præsenteret ved en særdeles velbesøgt reception på Aalborg Broncestøberi i Svenstrup.

Små historier

Lene Purkær Stefansen har været bronzekunstner siden 2005. Hun har gennem hele sit kunstnerliv samlet og nedskrevet små historier, der i særlig grad har berørt hende, hvad enten der er tale om oplevelser, der har været direkte inspiration til skulpturer og bronzebilleder, eller oplevelser med kunder, der har fortalt bidder af deres egen livshistorie i forbindelse med købet af et kunstværk.

I sin nye bog præsenterer hun nu, i sin ærlige, levende og personlige stil, 52 af disse historier, opdelt i en række temaafsnit med overskrifter som ”Om Kunstnerlivet”, ”Tag Springet”, ”Tab og Sorg” og ”En Helt Særlig Gave”.

- Som kunstner er det fantastisk at mærke, hvordan mine skulpturer og billeder rører modtagerne, og jeg oplever stor interesse for at høre historierne, der ligger bag. Med bogen her håber jeg at kunne give læserne et indblik i, hvilke oplevelser og ikke mindst tankerejser, der ligger til grund for mine skulpturer og bronzebilleder, forklarer Lene Purkær Stefansen.

Hun beskriver selv sin kunst som ”bronzeskulpturer, der afspejler kærligheden til livet”, og hendes skulpturer og billeder har fundet vej til adskillige udstillinger i ind- og udland. Uanset hvor hun færdes, oplever hun, at hendes kunst skaber genklang og eftertanke hos publikum og kunder.

- I mit liv som kunstner møder jeg mennesker i alle stadier af livet. Man kan sige, at bogen rummer et udpluk af mine oplevelser af det virkelige liv i såvel lyse som mørke stunder – lige fra en forespørgsel på at lave en særlig gave til et brudepar til ønsket om at give en kærlighedens gave som trøst til en nærtstående, der har mistet et barn eller en livsledsager. Alle historierne omhandler oplevelser, som på en eller anden måde har sat sig spor i mig som minder og refleksioner. Ligesom det er tilfældet med min kunst, håber jeg at kunne røre læserne, så de vil tage sig tiden til at mærke og reflektere over hver enkelt historie i forhold til deres eget liv, siger Lene Purkær Stefansen.

Udgivet på eget forlag

Forfatteren har valgt selv at udgive bogen der i første oplag er trykt i 300 eksemplarer. Bogen sælges nummeret og signeret i udstillingen/butikken ved Aalborg Broncestøberi, Fabriksparken 9, Svenstrup eller via hendes hjemmeside: lenepurkaer.dk. Bogen kommer måske til salg ved boghandlerne og til udlån på bibliotekerne. Ser det, bliver det først i 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...