De har ventet længe, men nu er også de ældste elever tilbage i skolen

DRONNINGLUND: De yngste årgange er for flere uger siden begyndt i skolen igen, og i mandags var det så eleverne fra 6. klasse og opefter, der fik lov at starte. På Dronninglund Skole var gensynsglæden stor, da de mange elever mødte ind efter to måneders pause

Det er dog ikke en helt almindelig hverdag, der venter dem. En række retningslinjer fra sundhedsmyndighederne skal efterleves. Der skal være mindst en meter mellem eleverne, og så skal håndhygiejnen tages alvorligt.

- Vi er klar til at modtage eleverne, og vi er sikre på, at det kommer til at forløbe uden problemer, sagde skoleleder Claus Jørgensen, da han modtog eleverne mandag morgen.

- Det er gået rigtig fint med indskolingsklasserne, og det kommer det også til at gøre med de store elever. Vi er så heldige, at hver klasse har sin egen indgang, så for os er det unødvendigt med forskudte mødetider. Det er dog nødvendigt at sende eleverne hjem på forskellige tidspunkter, så det sker forskudt mellem kl. 13 og 14.30. Lokalerne er heldigvis så store, at de fleste klasser kan være i dem også med kravet om en meters afstand. Vi har dog enkelte klasser, der er så store, at vi har måttet dele dem, men det er ganske få, sagde skolelederen, der også kunne fortælle, at hver klasse har fået tildelt sit eget udeområde.

Eleverne får en kortere skoledag med 25 ugentlige timer.

- Vi starter stille og roligt med en lidt kortere skoledag. Børnene har 25 ugentlige timer, og nu gælder det så om at bruge den korte tid, der er tilbage af skoleåret, konstruktivt og fornuftigt, understregede Claus Jørgensen. Alle klasser startede undervisningen med et kursus i håndvask.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...