Folkekirkens Nødhjælp vil bruge dagen på at få danskerne til at gå fra mere forbrug til mere genbrug

HALS: Tungt belæssede shoppere med sved på panden, bjerge af indkøbsposer og -vogne flankeret af tilbudskilte og opfordringer til at skrue ekstra op for forbruget og udnytte de enestående tilbud. Sådan er vi vant til at møde Black Friday sidste fredag i november, inden julesalget helt får overtaget.

Men i år trækker Folkekirkens Nødhjælp i den helt modsatte retning. Det sker ved at gøre Black Friday til en højtid for det ansvarlige forbrug. Derfor holder organisationens 116 genbrugsbutikker i år for første gang Black Friday – og det tilmed i en hel uge. Konceptet er valgt for netop at give de købelystne mulighed for at få stillet behovet på en bæredygtig måde.

- I Folkekirkens Nødhjælp vender vi Black Friday på hovedet, lyder meldingen fra de frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hals.

- Vi stiller os skeptiske overfor umådeholdent forbrug med Black Friday som et symbol på netop den tendens. På den anden side ønsker vi på ingen måde at ”shame” folk for at handle på dagen, men vi vil gerne tilbyde lette muligheder for at shoppe bæredygtigt. Derfor er vores version af Black Friday møntet på at få danskerne til at gå fra mere forbrug til mere genbrug.

På selve Black Friday samt dagen efter, 30. november, er der halv pris på alt i butikken. Overskuddet bliver, som på alle andre dage, sendt videre til Folkekirkens Nødhjælps arbejde rundt omkring i verden. Det samlede årlige overskud er på 25 millioner kroner, men da produktion af tøj og sko som bekendt forurener, skåner man både miljø og klima ved at købe genbrug.

Og så er der i øvrigt ikke kun god samvittighed at hente ved at shoppe genbrug i Hals. Hvis det lykkes butikkens personale at præsentere periodens største omsætningsstigning, så kan kunderne se frem til at blive betjent af hele Danmarks Hilda Heick. Hun er mangeårig ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp og tager både sit lyse humør, gode håndelag og sine aflagte kjoler med til salg og stiller sig bag disken i Midtergade 16. Men det kræver altså, at mange lægger vejen forbi – ikke mindst på Black Friday.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...