Hals Arkiv vil skabe indsamle billeder for at skabe et øjebiksbillede af Gandrup anno 2019 til glæde for eftertiden

GANDRUP: Hals Arkiv har til stadighed travlt med at indsamle, scanne og registrere gamle fotos. Billederne stammer fra de fotoalbums, arkivet låner bandt borgere, foreninger og erhvervsdrivende.

Men hvad sker der med nutidens fotografier? De billeder, der tages i dag, er som bekendt historie i morgen.

For at undersøge det, ønsker arkivet hjælp af borgerne i Gandrup til et eksperiment. Målet er at indsamle fotos af Gandrup her og nu, således at eftertiden får et øjebliksbillede af lokalområdet i maj måned 2019.

- Alle går rundt med mobil, og billeder er blevet en ny måde at kommunikere på, hedder det i en pressemeddelelse fra Hals Arkiv.

- Billeder på pc og mobil er mere flygtige end de gammeldags fotoalbums, med mindre man sørger for god backup. Vi er interesserede i billeder, der viser hverdagen – huse, veje, gårde, fritid, skole, butikker, sport, landbrug og meget mere. Man kan dele alle de fotos, man har lyst til på #mitgandrups facebookside eller tagge billederne på Instagram med hashtag #mitgandrup, lyder det videre.

Tiltaget løber af stablen fra 8. til 31. maj. 20 billeder bliver udvalgt af Hals Arkiv og vist på en udstilling i Gandrup Sundheds- og Foreningshus i juni. Blandt alle uploadede fotos trækkes lod om fem ”hyggepakker”.

Hals Arkiv håber på stor deltagelse.

- De vil være dejligt, hvis mange unge også vil bidrage. Her er muligheden for at få sit billede bevaret for eftertiden, fastslår Tove Michelsen fra arkivet.

Projektet afvikles i samarbejde med Aalborg Stadsarkiv som en del af det nordiske projekt Collecting Social Photography.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...