Man kan nu indlevere brugte hvidevarer til genbrug på genbrugspladsen i Dronninglund

DRONNINGLUND: Nu kan man sende sine gamle hårde hvidevarer til direkte genbrug på genbrugspladsen i Dronninglund. Det er godt for miljøet. Maskinen kan gøre gavn og glæde hos andre. Og så skaber det praktik- og arbejdspladser, oplyser AVV i en pressemeddelelse.

Normalt bliver hvidevarer sendt direkte til skrot via genbrugspladsen. Sådan har det i hvert været i mange år. Men det er synd, for helt op mod 25 pct. fungerer stadig. Eller kan med små greb få livet forlænget, skriver AVV.

- Mange folk skifter måske hårde hvidevarer ud, som ellers intet fejler eller med få midler kan fungere et par år endnu, fortæller Michael Cavallius, driftsleder af hvidevareværkstedet hos AVV i Hjørring, i pressemeddelelsen.

Michael Cavallius står for at kontrollere og eventuelt reparere hvidevarerne. De brugte hvidevarer skal sælges med seks måneders garanti i AVV’s Genbrugsbutik i Hjørring. Genbrugsbutikken regner med at begynde at sælge hårde hvidevarer på Mandøvej i Hjørring til efteråret. Test og reparationer giver også mulighed for, at folk på kanten af arbejdsmarkedet kan prøve kræfter med et meningsfyldt arbejde gennem et praktikforløb.

Transporter nænsomt

- Gamle hvidevarer kan i sagens natur være skrammede og slidte. Men man må gerne transportere dem nænsomt, uden for mange buler, opfordrer Michael Cavallius.

- Der er ligefrem opstillet nye specielle containere til det på genbrugspladsen, så hvidevarerne kan transporteres nænsomt videre. Normalt ville man i gamle dage uden videre bare smide rundt med maskinerne, for de ville alligevel blive sendt til skrot og omsmeltning.

Driftslederen fra AVV håber at se brugte hvidevarer, der måske er mindre end 8-9 år gamle. De mærker, som den erfarne reparatør gerne ser, er kvalitetsmærker som fx Asko, Miele, Siemens, Bosch, AEG, Electrolux, Gorenje, Whirlpool, Blomberg, eller Bauknecht.

- Det gør ikke noget, at maskinen ikke virker. Vi istandsætter den, ellers kasserer vi den til skrot for dig, siger Michael Cavallius.

Fuld fart på projektet

Tilbage i 2018 kørte AVV et forsøgsprojekt omkring reparation. Formålet var praktisk at undersøge, om man kan mindske miljøbelastningen og spare på ressourcerne ved at forlænge de bedste hvidevarers levetid. Det kan man. Og derfor er projektet nu i 2019 sat på skinner med ansættelse af en uddannet fagperson og opgradering af værkstedet i Hjørring.

Dronninglunds genbrugsplads er et af tre første steder i Vendsyssel, der giver mulighed for at borgerne nu kan aflevere de udtjente hvidevarer til direkte genbrug.

Rent praktisk kan de gamle hvidevarer afleveres på genbrugspladsen, som findes på Dregårdsvej 1B. Der er åbent mandag-fredag kl. 13-18 samt lørdag-søndag og helligdage kl. 10-17.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...