Kunstcentret er fortsat lukket, men butikken genåbner på fredag

DRONNINGLUND: Det meste har været lukket de senere uger på grund af corona, men nu begynder genåbninger heldigvis så småt. Det gælder også Dronninglund Kunstcenter. Her er man dog endnu ikke klar til at præsentere kunstudstillinger, men man genåbner i første omgang Galleributikken. Det sker fredag 1. maj, hvorefter butikken vil være åben tirsdag til fredag kl. 13-17. Der er lukket i weekender.

Kunstcentret og Galleributikken nåede kun at holde åbent i tre dage, før statsministeren på et pressemøde lukkede hele landet. På det tidspunkt var butikken allerede fyldt med påskepynt, der naturligvis ikke blev solgt. Når der åbnes, sælges det med rabat.

- Vi har været i tvivl om, hvorvidt vi turde åbne allerede nu, men vi har taget alle forholdsregler med masser af håndsprit og plexiglas ved skranken, så det burde være helt sikkert at besøge os, fortæller lederen af Galleributikken, Eva Aagaard, der understreger, at man kun kan betale med dankort eller mobilepay.

Hvornår selve Kunstcentret åbner, vides endnu ikke. Det afhænger af de meldinger, der kommer fra sundhedsmyndigheder og regering de kommende dage. Når der bliver givet grønt lys, er man klar til at åbne. Den kommende udstilling, ”ASIA – EUROPE 4”, er i huset, og der skulle efter planen have været fernisering i søndags. Det kunne man af gode grunde ikke, men man håber meget at kunne åbne i sidste halvdel af maj. Der er tale om en international udvekslingsudstilling, der har været vist i flere europæiske lande, og som i Danmark kun vises i Dronninglund. Der deltager 18 kunstnere fra Asien og 18 fra en række europæiske lande.

Kunstcentret glæder sig også til at præsentere den nye forplads med den imponerende trappe. Arbejdet er næsten afsluttet, men de store jordarealer er dog endnu ikke tilsået med blomster og græs. Det skyldes tørken. Så snart der er udsigt til regn, vil området blive tilsået og forhåbentligt fornøje os med masser af blomster hele sommeren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...