Der var gode grunde til at kippe med flaget, da Galleri Hou søndag slog dørene op til sæsonens anden udstillin

Der var gode grunde til at kippe med flaget, da Galleri Hou søndag slog dørene op til sæsonens anden udstilling. Mens den ene af de to udstillere, Lene Purkær kunne fejre, at det på dagen var 15 år siden, hun første gang viste sine bronzeskulpturer på galleriet, så var det også 20 år siden sidstnævnte så dagens lys og for alvor satte Hou på landkortet som aktiv kunstnerby.

Det blev behørigt fejret med både bobler og kransekage til de besøgende, som indledningsvis kunne lægge ører til medstifter Lars Stenders jubilæumstale. Han sammenlignede galleriet og den omkringliggende Hugdrupgaard med en teenager, som efter en vanskelig start på livet nu for alvor bliver voksen. Lars Stender hæftede sig ved, at det i sin tid var nogle ganske faldefærdige bygninger, der kendetegnede stedet. En solid indsats fra frivillige og ikke mindst den anden medstifter, Holger Semmler gjorde dog forskellen. Med årene blev den slidte bygningsmasse renoveret, og i dag kan Hugdrupggard med rette betegnes som et kulturelt samlingssted i havnebyen.

– Men sådan var det ikke i starten. Det gjaldt altid om at finde Holger, når noget skulle gøres, lød det fra Lars Stender. – Og det var sjældent svært, for han var her altid. Man skulle bare lytte efter nogen, der bankede, borede og savede. Så vidste man hvor Holger var, tilføjede han rosende om den mangeårige, tidligere formand.

Lars Stender bemærkede videre, at Hugdrupgaard i dag er paraplyforening for såvel Galleri Hou som Den lille Kreative, der også holder til i bygningerne. Han slog desuden fast, at der med tiden er sket meget på netop den kunstneriske front med højere kvalitet i udstillingerne.

- Jeg synes faktisk, vi er kommet langt. Galleri Hou udmærker sig med dygtige kunstnere og en stor variation af værker, konstaterede Lars Stender med reference til de to aktuelle udstillere. Udover Lene Purkær viser Kjeld Jørgen Jensen i de kommende uger malerier i galleriet, der med tyve år på bagen tæller en skare af 100 medlemmer samt en række erhvervsrelaterede sponsorer. – Det er vi godt tilfredse med, fastslår næstformanden for Galleri Hou, Kirsten Haulrich.

– Medlemmerne er med til at skabe økonomi i vores forening, og det er nødvendigt, siger hun og oplyser, at et af de faste pejlemærker, kunsthåndværkermarkedet i år er droppet. – Det er selvfølgelig med baggrund i corona-situationen. Til gengæld har vi udvidet vores sæson, så den i år løber frem til efterårsferien. Vi håber, at det bliver et lille plaster på såret i et svært og anderledes jubilæumsår.

Den aktuelle udstilling kan ses til og med 14. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...