I BYEN: Med et flot 10-tal i bagagen sprang årets første student mandag morgen ud fra Dronninglund Gymnasium

En ulykke i Limfjordstunellen skabte problemer ved starten af årets studentereksamen på Dronninglund Gymnasium mandag morgen. Flere censorer sad fast i de lange bilkøer, der opstod efter uheldet, og gymnasiet måtte i hast ændre på eksamensplanen. Med lidt forsinkelse blev dagens program dog gennemført.

Forsinkelsen ramte ikke årets første student, Frederik Bruun Badstue Kirk, der er fra Hou. Han afsluttede i SRP i fagene kemi og historie og fik 10. Hans studieretning har været matematik A, fysik B og kemi B. Frederik var særdeles tilfreds med karakteren og ser frem til en velfortjent sommerferie. Når den er overstået, skal han til Livgarden.

Det har på grund af coronaen været et noget specielt forår og et meget anderledes eksamensforløb, de unge mennesker har været igennem. Først blev gymnasiet lukket midt i marts, hvorefter eleverne i en lang periode blev undervist virtuelt derhjemme. Senere fik eleverne i 3.g så lov til at møde op og blive undervist i klasserne, men det skete med en række begrænsninger, især på det sociale område.

Det er nu overstået, og eksamen er i hus. På fredag venter dimissionen. Den bliver også anderledes i år. Det er på grund af sundhedsmyndighedernes restriktioner ikke muligt at samle alle studenter og deres pårørende på en gang, så derfor holdes dimissionen klassevis. Den første klasse med pårørende møder kl. 9 og går så igen efter en god halv times fejring, hvorefter den næste klasse møder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...