Skal hunden med på stranden, må du finde snoren frem. Heldigvis ødelægger det ikke strandturen for hunden - den får stadig en masse sanseoplevelser.

NORDJYLLAND: Ligesom mennesker elsker mange hunde at komme på stranden. Der er mange forskellige muligheder for stimulering af snuden og opdagelser i vandet. Men fra 1. april til 30. september er det ifølge naturbeskyttelsesloven ikke lovligt at lufte hunden uden snor på de danske strande. Der kan dog være undtagelser for specifikke strande, så det er en god idé at holde øje med den lokale skiltning.

Udover respekten for de badende gæster, påpeger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, også en anden god grund til at holde hunden i snor i denne periode:

- Det er meget vigtigt at holde sin hund i snor efter den 1. april, fordi vi hundeejere skal tage hensyn til de ynglende fugle rundt omkring på strandene. Vi kan ofte ikke selv se dem, men vores hundes snuder kan nemt finde dem, så det er vigtigt at give fuglene fred til at passe sine unger uden at skulle frygte løse rovdyr som hunde, siger han.

Der er også strande, hvor det er helt forbudt at lufte hunde, så hold altid øje med skiltningen, uanset hvad tid på året, hunden bliver luftet.

Det forringer ikke hundens strandtur at være i snor. Ifølge Jens Jokumsen vil hunden nyde strandturen både med og uden snor, da den på begge måder kan opleve alle strandens sanseindtryk.

- En af de vigtigste ting ved hundens daglige gåture er aktivering, og her er stranden helt fantastisk. På stranden får hunden som regel en masse uvante sanseindtryk, og det er uanset, om den er i snor eller ej. Så bevar strandturene, for snoren snører ikke snuden, pointerer Jens Jokumsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...