Elever fra Dronninglund Gymnasium har vist højt format i konkurrencer indenfor kemi og biologi

DRONNINGLUND: Et stort antal elever fra Dronninglund Gymnasium har i årets løb deltaget i en række naturvidenskabelige konkurrencer. Flere er nået langt, men især to har skilt sig ud og er nået helt til tops.

Således blev Sif Bjerre Lindby fra 3.a blandt landets ti bedste i Kemi-OL. Det foregik efter et hårdt udskilningsløb med flere hundrede deltagere. Sif Bjerre Lindby nåede lige akkurat ikke med blandt de fire, der nu skal repræsentere Danmark i den internationale finale i Paris. Til gengæld fik hun en delt 1. præmie på 2.000 kroner for den bedste formidlingsartikel om naturvidenskabelige og teknologiske problemstillinger. Udover pengepræmien får hun mulighed for at få sin artikel trykt i tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab.

En anden elev, der i sin gymnasietid også har udviklet sit potentiale som forsker i naturvidenskab, er Heidi Brinkmann Larsen, 3.b. Hun kvalificerede sig til finalen i ”Unge Forskere 2019” i Forum i København. Desuden var Heidi Brinkmann Larsen, sammen med Sif, også med i jagten på ”Naturtalentet 2019”. I et tæt løb med de øvrige talentfulde elever fra andre nordjyske gymnasier kom de begge på podiet - Heidi som nummer to i biologi og Siff ligeledes med en 2.-plads i kemi.

Dronninglund Gymnasium har gennem mange år gjort en særlig indsats for at udvikle talentfulde elever i naturvidenskab.

- Det er vigtigt, at alle, der har særlige evner inden for et fagområde, får mulighed for at udvikle netop deres talent. Og det gælder altså også elever, der har et godt tag på naturvidenskab, fastslår lektor Dorthe Christensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...