Ønsket om at erhverve den smukke bygning på Havnegade 39 i Asaa kom i weekenden et stort skridt nærmere

ASAA: Bestræbelserne på at skaffe penge nok til erhvervelse af den gamle industribygning i Havnegade 39 i Asaa gennem salg af aktier er kommet godt fra start. I løbet af en uge solgte bestyrelsen i den selvejende institution ”Jernstøberiet, et multihus i Asaa”, der står bag erhvervelsen, folkeaktier for omkring 100.000 kroner, og da der i lørdags blev holdt åbent hus i bygningerne, strømmede folk til. Her solgte man for yderligere 150.000 kroner aktier, så man nu er på en kvart mio.

- Vi er meget taknemmelige for den lokale opbakning, vi har fået, sagde bestyrelsesformand, Villy Mortensen.

- For at erhverve ejendommen skal vi op på omkring det dobbelte, men vi fortsætter med at sælge folkeaktier og håber også, at lokale fonde vil hjælpe os. Det er vigtigt, at vi kan erhverve ejendommen uden at gældsætte os, fastslog han ved arrangementet i lørdags, hvor folk strømmede til for at besigtige lokalerne og høre mere om projektet.

Bestyrelsen fik en klar fornemmelse af, at der er opbakning til projektet.

Ideen om at købe den unikke hvide bygning er ikke ny. Faktisk startede det hele for små tre år siden, da en flok ildsjæle i Samrådet Østkysten begyndte at formulere tanken om at købe den. Bygningen, der er bevaringsværdig, har sit helt eget unikke udtryk, og ikke mindst er historien om Brødrene Larsens Jernstøberi & Maskinfabrik interessant og en vigtig brik i Asaas DNA.

Produktionen af den legendariske Asaa-dieselmotor og Diamant-kværn, der er solgt i tusindvis i hele verden, foregik her, og den var i mange år Dronninglund Kommunes største virksomhed med over 100 medarbejdere.

Det er planen, at bygningen og historien skal danne rammen om et multihus, hvor det vil være op til byens borgere og interesserede at komme med forslag til, hvilke aktiviteter der skal foregå. Bestyrelsen har allerede flere forslag til kreative aktiviteter, hvor en sommer-cafe/restaurant står højt på ønskelisten. Beliggenheden er ligesom bygningen helt unik med kort afstand til både bymidte, havn og strand med mulighed for havudsigt over strandeng og med egne arealer til parkering.

For at skaffe pengene til anskaffelsen, sælges der også i den kommende tid folkeaktier fra 500 kr. til 50.000 kr.

- Bestyrelsen er overbevist om, at projektet vil styrke sammenholdet og udviklingen i Asaa, og at vi i det fællesskab kan skabe værdi til glæde og gavn for os alle, herunder også de mange besøgende og turister, fastslog Villy Mortensen til åbent hus i lørdags.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...