NYBYGGERI: Det store seniorbofællesskab i Dronninglund er nu klar til at blive ført ud i livet

Det var en lettere nervøs Jan Karlsen, der som bygherre i torsdags bød velkommen til første spadestik på det store byggeprojekt midt i Dronninglund ved den gamle realskole. Nervøsiteten skyldtes ikke så meget byggeriet, men snarere den kendsgerning, at det var hans første projekt i Dronninglund.

- Jeg har lavet mange boliger og udstykninger i Hjallerup, men Dronninglund har jo altid været storebror. I havde gymnasium, Drop Inn, ja, I havde det hele, sagde han og fortsatte:

- Nu er Hjallerup imidlertid vokset fra storebror, så nu vover jeg mig til Dronninglund, sagde han.

Jan Karlsen er først for nyligt blevet involveret i projektet, som egentlig var udarbejdet af Panorama.

- Jeg kom lidt pludselig ind i det, og noget af det første, jeg tog fat på, var den gamle skole. Den var erklæret bevaringsværdig af kommunen, men en uvildig rapport har klart fastslået, at den ikke kan reddes, og den vil derfor blive erstattet af en ny. Det søger vi nu kommunen om tilladelse til og håber, at ansøgningen vil blive imødekommet, så vi kan komme i gang, sagde Jan Karlsen.

For mange er der nostalgi og minder forbundet med den gamle skolebygning, og adskillige vil uden tvivl begræde, at den fjernes. Som et lille plaster på såret lovede bygherren, at nogle af murstenene fra den gamle skole vil blive genbrugt i facaden på den nye fællesbygning. Ud over denne bygning kommer byggeriet til at bestå af 18 ældreboliger.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Karsten Frederiksen, tog første spadestik. Ikke med en spade, men med en enorm gravemaskine. Inden da tog han ordet og ønskede bygherren og byen til lykke med nybyggeriet.

- I alt for mange år har dette område været en skamplet. Kommunen afventede nemlig at få at vide, om der var behov for bygningen til eget brug. Alt imens forfaldt den mere og mere, sagde Karsten Frederiksen.

Området kom i udbud i 2017, men der var ikke mange, der viste interesse for grunden.

- Vi var nogle nostalgiske brokkehoveder, der ønskede, at Den gamle Realskole skulle bevares og istandsættes. Det mener jeg faktisk fortsat kunne være ønskværdigt, men nu er det urealistisk. Vi fejlede som kommune, for vi burde have sat en tydelig tidsplan på udbuddet. Det gjorde vi ikke, sagde Karsten Frederiksen.

Der skal nu udarbejdes ny lokalplan med mulighed for nedrivning af hovedbygningen.

- Et enigt teknik- og miljøudvalg ser gerne dette projekts gennemførelse hurtigst muligt. Det bliver en oase for seniorer og en forskønnelse af området, sagde Karsten Frederiksen, inden han tog første spadestik fra førerhuset på en stor gravemaskine.

Der er på forhånd stor interesse for de nye boliger. Jan Karlsen kunne således fortælle, at der allerede er skrevet en halv snes interesserede op.

- Der er endnu ikke lavet aftaler. Det gør vi først, når vi har afholdt et orienteringsmøde i Sognegården i Dronninglund 23. september kl. 19. Her vil vi orientere om projektet, og til den tid vil vi også have trykt materiale til uddeling, slutter Jan Karlsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...