FODBOLD: 30 mødte op, da DIF inviterede piger i alderen 6-12 år til åbent hus i søndags

Fodbold skal være for både drenge og piger. I DIF er der flest drenge, der spiller, så derfor havde man inviteret piger i alderen 6-12 år til at kigge indenfor i søndags, så de kunne prøve at spille fodbold på den sjove måde. 30 piger mødte op i det gode vejr.

- Det er dejligt at se så mange. Det bedste er, at 10 af pigerne er nye, og det var jo netop meningen med denne dag, at vi ville give flere piger mulighed for at opleve, hvor sjovt og hyggeligt fodbold er, sagde DIF-formand, Flemming Kvist.

Efter velkomsten, hvor pigerne blev bedt om at lade mobilen ligge i tasken, blev de inddelt efter alder, og så gik man ellers i gang med at træne i mindre grupper.

I den stegende hede var det vigtigt at sørge for at få noget at drikke, så alle piger blev bedt om at fylde deres drikkedunke.

- Min er fyldt, så hvad skal jeg gøre? spurgte en af pigerne.

Her mente træneren, at så var alt i den skønneste orden, og at hun ikke behøvede at foretage sig mere. Den besked beroligede hende, og hun kunne slappe af.

Med ved træningen var fodboldspilleren Emma Snerle, der som barn og ung spillede i Dronninglund. I dag er hun professionel fodboldspiller og optræder som angriber for Fortuna Hjørrings Danmarksmestre i Elitedivisionen, ligesom hun spiller på Danmarks kvindefodboldlandshold. Hun har været skadet, men var klar til at spille med pigerne.

- Det var bare en lille hjernerystelse, så jeg spillede også for Fortuna, da vi i lørdags besejrede AGF på udebane, fortalte hun.

Under frokosten fortalte hun pigerne om sit spændende fodboldliv. Det blev der lyttet godt efter, inden pigerne igen indtog græsbanerne for at træne, hygge og have det sjovt.

Ved afslutningen fik alle deltagere udleveret en blå DIF-trøje, hvor der på ryggen stod: ”Dronninglund Pigefodbold. Fodbold for fun”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...