Fire genbrugspladser i Brønderslev Kommune genåbner fra tirsdag 31. marts - se hvilke her

BRØNDERSLEV: AVV har afventet svar fra Kommunernes Landsforening og sundhedsmyndighederne om grønt lys for at genåbne genbrugspladserne. Der er netop kommet en anbefaling fra

KL, og AVV’s bestyrelse har derfor besluttet, at 11 genbrugspladser i Hjørring og Brønderslev åbner for private. Der sker fra tirsdag 31. marts 2020.

AVV åbner i første omgang 11 udvalgte pladser. Det sker med udvidet åbningstid de første tre dage i den kommende uge, tirsdag, onsdag og torsdag. Herefter kører de med normale åbningstider.

Borgerne kan komme af med det sædvanlige affald. Der er kan dog ikke stilles ting eller tøj og sko til genbrug, da AVVs genbrugsbutik fortsat holdes lukket.

- Vi glæder os til at tage imod borgerne og affald igen. Vi har godt bemærket, at vi er savnede. Vi forestiller os derfor, at der kommer pres på og måske ligefrem lange bilkøer. Så et stort ønske herfra er, at vi alle også på genbrugspladsen husker smittefaren med Corona og husker forholdsreglerne – og måske også overvejer, om turen på pladsen kan vente til senere, så tingene kan forløbe så smidigt som muligt, siger Jørgen Bing, bestyrelsesformand for AVV.

I Brønderslev Kommune åbner Brønderslev Ø (Stadevej), Dronninglund, Hjallerup, Asaa.

Der vil være ekstra medarbejdere til stede. AVV opfordrer til, at borgerne fordeler deres besøg på genbrugspladserne over den kommende tid. Ikke absolut nødvendige besøg må gerne udsættes.

Retningslinjer for borgerne

Sundhedsmyndighederne har sagt god for, at genbrugspladser åbnes igen - dog under en række forudsætninger. Borgerne skal være særligt opmærksomme på:

• Kom alene: så få personer i hver bil som muligt (undgå familieudflugt)

• Overhold myndighedernes anvisninger og hygiejneregler, som fx at holde afstand til andre personer - hold to meters afstand til andre

• Overhold personalets anvisninger, fx begrænsning af biler på pladsen

• Medbring handsker, egen kost og skovl (de nuværende koste og skovle er fjernet for at minimere smitterisiko)

• Tjek www.AVV.dk med henblik på informationer om åbningstider og eventuelt oplysninger om kø ved pladserne

• Forvent risiko for kø og trafikale problemer – derfor vil god skik være at komme hurtig af med sine ting, så andre kan komme til

• Der er ingen kundetoiletter åbne

• Udvis samfundssind og tolerance i forhold til hele situationen

Fra tirsdag 31. marts 2020 er der åbent for erhverv som normalt. Tidligere har to pladser haft nødåbent for erhverv, som er med i ordningen ”mærk affaldet”.

Følgende pladser har åbent fra tirsdag klokken 7 for erhvervsvirksomheder: Brønderslev Ø (Stadevej), Dronninglund, Hirtshals, Hjørring Øst, Løkken og Sindal.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...