FRITIDSLIV: FDF i Dronninglund genoptager i denne uge alle sine aktiviteter efter nedlukningen

Det har også være et svært forår for FDF i Dronninglund med nedlukningen, men nu er man klar til at starte sports- og fritidsaktiviteter igen. For at give alle en mulighed for at lære lidt om, hvad det vil sige at være FDF’er i Dronninglund, hvad man laver, hvor man mødes, og hvem man mødes med, holdt man i lørdags ”FDF open by day”.

- Det blev jo et lidt underligt forår, siger formand Bent Højer.

- Covid-19 sendte os hjem, og der var ingen fælles aktiviteter i foråret, men vi er i gang igen for fuld styrke. I takt med at Danmark genåbnede, kunne vi genoptage FDF-livet, om end det blev lidt anderledes end det, vi er vant til. Omvendt er vi også på hjemmebane, når det handler om, at vi alle skal bruge naturen lidt mere. Det blev årets sommerlejr et bevis på, fortsætter Bent Højer.

Sommerlejr er en fast tradition, hvor hele kredsen drager afsted for sammen at hygge sig og have det sjovt nogle dage. Covid-19 gjorde, at det blev en lidt anderledes lejr end normalt, men en mini-sommerlejr på tre dage blev det til. Lederne havde arbejdet på højtryk for at skabe en lejr, der tog forbehold for sundhedsstyrelsens retningslinjer og samtidig indeholdt de gode elementer fra lejrlivet, som FDF står for.

Rosenbyhytten lige uden for Dronninglund var rammerne, hvor børnene mødtes tre dage sidst i juni. I løbet af dagene meldte man sig til og deltog i forskellige udendørsaktiviteter, der bød på lidt af hvert fra primitiv madlavning, træklatring, og vandreture til tinsmeltning, lerperler og wellness, indtil aftenen sluttede omkring lejrbålet. Som altid på lejr blev der hygget og grinet på tværs af alders- og klassetrin, og der var plads til både at udfordre sig selv ved at prøve noget, man ikke har gjort før, og plads til ”bare at være” og slappe af med kammeraterne.

- Det var dejligt at se børnene være samlet igen og ikke mindst dejligt at opleve, at kammeratskabet var intakt, selv om vi ikke havde været sammen fysisk i en længere periode, fortæller Bent Højer.

Ved lørdagens arrangement mødte mange op til en dag med træklatring, løb, eksperimenter og lækker kylling over bål med tilhørende brød og salat.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...