KUNST: Dronninglund Kunstcenter slår dørene op til en stor international skulptur- og grafikudstilling

DRONNINGLUND: Efter pausen som følge af coronaen har Kunstcentret med stor succes vist den imponerende udvekslingsudstilling ASIA-EUROPE 4. Folk har taget godt imod den anderledes udstilling med kunstnere fra både Asien og Europa.

Det var Jette Abildgårds sidste udstilling som kunstnerisk leder. En post, hun med dygtighed og engagement har bestridt i næsten 20 år, lige siden Kunstcentret genåbnede efter den lange Tvind-periode. Hendes sidste udstilling har været rundt i Europa og skal videre til Litauen. Her i landet vistes den kun på Kunstcentret, og alene det, at folkene bag udstillingen valgte Kunstcentret til udstillingen i Danmark, viser, at Jette Abildgård har formået at sætte stedet på det kunstneriske landkort. Bedre afslutning på en lang og flot række udstillinger kunne hun ikke ønske. Folk var begejstrede, og alene på Google var der snesevis af gæster, der gav den topkarakter med fem stjerner. Et flot punktum for Jette Abildgård.

Nu indleder Kunstcentret så en ny epoke med billedhugger Stinne Teglhus ved roret. Hendes første udstilling, der åbner på søndag, bliver en stor skulptur- og grafikudstilling. Her udstiller 40 medlemmer af Dansk Billedhuggersamfund og billedhuggere fra Sverige, Finland og Rusland samt 80 medlemmer af Fyns Grafiske Værksted, der iblandt medlemmer fra Norge, Sverige, Island, Spanien, Polen, Ukraine og Canada. Sammen vil de formidle den gode historie gennem skulptur og grafik i udstillingen, der har titlen ”Det er ganske vist…”.

Huset fyldes med kunst, men 45 af de største skulpturer er opstillet på den udendørs kunstrute i de smukke omgivelser, hvor naturen mellem skov og kunstcenter inddrages til en skulpturel oplevelse med kunst i mange stilarter og materialer.

Der er mange store skulpturer, men også en af de mindste, der findes, er med. Det er billedhugger Poul Frederiksen, der i bronze har genskabt ærten fra H.C Andersens eventyr ”Prinsessen på ærten” i bronze.

Der er fernisering førstkommende søndag, men på grund af restriktioner som følge af coronaen, er det en inviteret fernisering og altså ikke åben for alle. Der bliver dog rig lejlighed for alle til at se udstillingen, idet den fortsætter helt frem til 27. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...