Pulje: Kommunale kroner til bekæmpelse af ensomhed blandt ældre står stadig på kontoen

BRØNDERSLEV: En pulje med 500.000 kr. til bekæmpelse af ensomhed blandt ældre er stort set ikke brugt. To workshops skulle have samlet gode ideer til, hvordan de ensomme kunne hjælpes. Men på grund af corona-situationen blev de planlagte workshops aflyst. Dermed har Covid-19 både gjort flere ældre ensomme og samtidig sat en stopper for uddeling af de penge, der skulle bekæmpe ensomheden.

- Det kan simpelthen ikke passe, at de penge bare skal stå på kontoen, mens de ældre bliver mere og mere isolerede og ensomme, siger en utilfreds formand for ældrerådet, Inger Møller Nielsen.

Pengene blev bevilget tilbage i marts. Samtidig blev det besluttet, at pengene skulle ud til frivillige organisationer og foreninger. Inden de kunne komme det, skulle der dog først afholdes de to workshops. Men de blev aldrig til noget.

- Nu bliver det sommer, inden pengene kommer de ældre ensomme til gode, og det kan de altså ikke vente på. Vi i Ældrerådet vil kraftigt opfordre kommunen til at tænke alternativt og komme med gode forslag til, hvordan vi får pengene i spil hurtigst muligt, siger Inger Møller Nielsen.

Formand for ældreomsorgsudvalget Ole Jespersgaard (S) er ikke stolt over situationen.

- Vi ved godt, at mange er ensomme og at der er brug for at gøre noget. Men vi tør ikke samle ret mange ældre på grund af Covid-19. Desuden er forvaltningen og de ansatte også spændt ekstra hårdt for i forbindelse med pandemien, forklarer Ole Jespersgaard, der ikke kan sætte dato på, hvornår pengene kommer i spil.

- Men jeg håber det letter situationen, når vi om kort tid kan begynde på at vaccinere de ældre og de ansatte, siger Ole Jespersgaard.

Der er kommet et enkelt ønske til puljen, idet en række foreninger i Klokkerholm er gået sammen om at ville oprette en Seniorcafe, hvor de kan mødes to gange om måneden. De har fået 15.000 kr. Puljen var oprindeligt på 500.000 kr., men der nu brugt 9.000 kr. på at forberede workshops, samt 15.000 kr. til Seniorcafe i Klokkerholm. De resterende 476.000 kr. skubbes videre til næste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...