Hvordan overlever man 13 måneder som gidsel hos Islamisk Stat? Og hvordan bliver man hel igen efter et mareridt, der kostede de fleste af medfangerne livet? Onsdag aften lagde freelancefotografen Daniel Rye vejen forbi Hou Borgerhus for at sætte ord på en både forfærdelig og gribende historie.

Under en reportagetur til Syrien i 2013 blev han pågrebet af den bestialske terrororganisation. Det blev begyndelsen på et rædselsvækkende fangenskab, hvor Daniel Rye sammen med 23 andre vestlige gidsler dagligt blev både tortureret og truet på livet.

Daniel rye var den sidste, der slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by, Raqqa. Det skete efter hemmelige løsesumsforhandlinger, hvorefter IS i sommeren 2014 dræbte Daniels medfanger og samtidig videodokumenterede de unævnelige forbrydelser.

Daniel Ryes gidseltagning er senere skildret i bogen, ”Ser du månen, Daniel”. Denne er også filmatiseret under samme titel.

250 tilhørere var på plads i borgerhuset, hvor Hou GI var vært for aftenen. Foredraget var støttet med midler fra Sparekassen Vendsyssels Fond, Ulsted.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...